sanitat privada

HM Hospitales adquireix el 77% de la Clínica Sant Jordi

El grup privat hi invertirà, entre la compra i diverses actuacions, 50 milions en cinc anys

zentauroepp47348155 delfos190314171224

zentauroepp47348155 delfos190314171224 / ANDREU PUIG MARTI

1
Es llegeix en minuts
A. S.

HM Hospitales ha adquirit el 77% de la Clínica Sant Jordi i incorpora aquest centre a la seva xarxa assistencial. A més, amb l’objectiu d’oferir a tots els accionistes minoritaris les mateixes condicions, manté l’oferta fins al 14 de maig. La inversió total entre la compra i altres actuacions previstes per part del grup de sanitat privada, que contemplen la construcció d’un nou centre amb una nova maternitat, ascendeix a 50 milions d’euros durant un període de cinc anys. 

Aquesta compra forma part del pla estratègic d’HM Hospitales a Barcelona, destinat a "construir una xarxa sanitària en la qual, per volum i complexitat, es pugui consolidar un projecte assistencial, docent i investigador similar al que el grup té a la Comunitat de Madrid.

El president d’HM Hospitales, Juan Abarca Cidón, destaca que, "la incorporació de la Clínica Sant Jordi suposa un pas molt important en l’objectiu de construir un projecte assistencial d’excel·lència a Barcelona". La clínica adquirida passarà a denominar-se Hospital HM Sant Jordi.

El fins ara president del consell d’administració i conseller delegat de la clínica, Josep Cararach, mantindrà la seva vinculació assistencial a través de l’Institut Cararach. I la resta de l’equip directiu actual seguirà lligat a l’hospital i dependrà directament de Joan Sala, director territorial d’HM Hospitales a Catalunya.

Notícies relacionades

L’objectiu d’HM Hospitales és posar en marxa un pla director per a la Clínica Sant Jordi per tal d’incrementar la seva capacitat assistencialrenovar instal·lacions i incorporar tecnologia d’última generació per reforçar el centre com la referència hospitalària privada del nord-est de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac.

Dins del pla hi ha prevista la construcció d’un edifici a l’actual parcel·la de la Clínica Sant Jordi. Aquest nou centre permetrà comptar amb una nova Maternitat, amb tots els serveis assistencials d’última generació, com una UCI neonatal 24 hores, unitats de part de baixa intervenció i part natural i urgències ginecològiques 24 hores.