arrendaments

El Govern català vol limitar les fiances en els lloguers

L'objectiu és impedir que s'exigeixin tres mensualitats als llogaters

zentauroepp41472156 graf212  madrid  04 01 2018   la diputada de erc  ester cape180104110152

zentauroepp41472156 graf212 madrid 04 01 2018 la diputada de erc ester cape180104110152 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat una reforma legislativa per impedir que els propietaris puguin exigir alsllogaters  que avancin tres mensualitats per poder llogar un pis.

En resposta a una interpel·lació al ple del Parlament sobre la regulació delsarrendaments urbans en el dret civil de Catalunya, Capella ha considerat "excessiu" que el marc legal actual permeti al propietari d’un pis exigir l’avançament de tres mensualitats a l’arrendatari com a fiança, dipòsit i aval bancari, com a condició per llogar una vivenda.

Per això, Capella ha apostat per "reduir" aquesta quantitat, a través d’una reforma de la normativa vigent. Quant al dret d’adquisició preferent del llogater en cas de venda de la vivenda, ha proposat suprimir i deixar sense efecte les clàusules contractuals que forcin els arrendataris a renunciar a aquest dret.

Segons la consellera, els canvis introduïts en el recent reial decret de mesures urgents en matèria de vivenda i lloguer són "massa tímids", i per això el Govern es proposa "superar la legislació estatal" a través del codi civil de Catalunya.

Notícies relacionades

L’avantprojecte de llei català establirà, segons Capella, que la durada mínima dels lloguers de vivendes a Catalunya se situï entre els sis i els deu anys.

La reforma legislativa que prepara el Departament de Justícia incorporarà la regulació del lloguer de vivendes en el llibre sisè del Codi Civil de Catalunya.