EMPRESES

Ikea posarà en marxa el lloguer de mobles a 30 països

El nou projecte s'emmarca dins del model de negoci més sostenible i flexible

zentauroepp20966374 ikea190205172934

zentauroepp20966374 ikea190205172934

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ikea, la cadena sueca de mobles i objectes per a la llar, ha començat un nou projecte per impulsar un sistema de lloguer de mobiliari que presentarà en una trentena de països.

El model ja s’ha començat a provar de forma experimental a SuïssaPolòniaSuècia Holanda i s'ampliarà a més països l’any que ve. En el cas de Suècia, Ikea comença aquest projecte en empreses, per ampliar després el model al sector públic.

L'empresa controlarà la propietat del producte per assegurar-se que sigui utilitzat tantes vegades com sigui possible abans reciclar-lo. No obstant, la direcció de l'empresa estarà a càrrec d'Ingka Gruop, grup que opera en els canals de venda de la marca sueca i que concentra el 90% de les vendes d'IKEA.

Notícies relacionades

Aquest pla se situa dins d'un model de negoci més sostenible i flexible per als clients, segons el comunicat de la mateixa entitat. I es posa en marxa amb l'objectiu de provar com poden funcionar els diferents models de lloguer i si seria possible fer-ho a gran escala.   

La cadena de mobles se centra a impulsar nous models de negoci circulars i d'impulsar el consum sostenible per tenir un impacte climàtic positiu el 2030. En l'últim exercici fiscal (setembre del 2017-agost del 2018) va obtenir un total de vendes per valor de 38.800 milions d'euros, amb un augment interanual del 4,5%.

Temes:

Ikea Suècia