La favorita d'Obama

Five Guys obrirà el 22 d'abril el seu restaurant de plaça de Catalunya de Barcelona

La cadena d'hamburgueseries, la favorita d'Obama, obrirà la vigília de Sant Jordi un local de 600 metres a El Triangle, el seu quart local a la capital catalana

five-guys-foto-2

five-guys-foto-2 / ÀNGEL GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La cadena d’hamburgueseries Five Guys obrirà el seu restaurant de plaça de Catalunya, 1, el 22 d’abril. Una data simbòlica per a la companyia, ja que aquell dia es complirà un any del seu aterratge a Barcelona, amb l’obertura del primer local al centre comercial de La Maquinista. El director general de Five Guys a Espanya i Portugal, Daniel Agromayor, confia que l’hamburgueseria ubicada a El Triangle, en ple centre de Barcelona, es converteixi en el restaurant de referència del grup a Espanya, segons explica en exclusiva per a EL PERIÓDICO.

Sent també el 22 d’abril la vigília de Sant Jordi, una festivitat en la qual els catalans surten al carrer i envaeixen el ja habitualment freqüentat centre de Barcelona, Agromayor espera cues des del primer dia. La d’El Triangle  serà el tercer local de la cadena a la capital catalana, que creix a un ritme intensiu. Si l’abril del 2018 obria el seu primer restaurant a La Maquinista, a l’agost inaugurava el segon davant la Sagrada Família i a l’octubre el tercer a Diagonal Mar.

Notícies relacionades

Actualment Agromayor ultima els processos de selecció de personal, alguns en col·laboració amb Barcelona Activa per a la inserció laboral de persones amb especials dificultats, i que conclouran amb la contractació de 70 empleats per al local de plaça de Catalunya. "Tots amb contracte indefinit i sous per sobre de conveni", assevera el director del grup a Espanya i Portugal. Sense invertir en publicitat de manera directa, Five Guys aposta pel boca-orella i fa de la qualitat i la tradició els seus valors diferencials. Una manera "vintage" d’explotar la restauració, sense wifi ni sense promocions. "Excepte els batuts, la resta de la carta és igual que el 1987 [data en què es va fundar Five Guys]", explica sobre l’hamburgueseria favorita de Barack Obama.

La seva oferta es basa en producte fresc, personalitzable i estàndards de qualitat comuns a totes les botigues que necessiten moltes mans. "¿Quants restaurants coneixes sense congelador?", pregunta literalment Agromayor. Concretament 70 empleats a la plaça de Catalunya, 160 a tot Barcelona i 500 en el conjunt d’Espanya. Abans de finalitzar el mes d’abril preveuen obrir una altra nova hamburgueseria a Bilbao. A la plantilla, a part d’una remuneració per sobre de les escales baixes del conveni, se’ls premia a final d’any repartint el 2% de les vendes anuals si superen la prova del "client misteriós". Aquesta prova consisteix en treballadors d’empreses externes que visiten periòdicament i d’incògnit els restaurants de la cadena i els valoren. Si superen una puntuació determinada s’emporten tots aquests extres.