LA FAVORITA D'OBAMA

Les hamburgueses de Five Guys arriben a Barcelona

L'hamburgueseria favorita de Barack Obama desembarcarà a Barcelona a l'abril amb un restaurant a La Maquinista

La companyia busca també local al centre de la ciutat

five-guys-obama

five-guys-obama
five-guys

/

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Five Guys obrirà el seu primer restaurant a Barcelona el mes d’abril vinent. Després de molts mesos buscant el local adequat, la cadena americana, coneguda per elaborar les hamburgueses favorites de l’expresident dels Estats Units Barack Obama, ja ha trobat l’emplaçament perfecte: serà al centre comercial La Maquinista.

«No ha sigut fàcil, però per fi podem dir que hi haurà Five Guys a Barcelona. Gairebé cada dia tenim preguntes dels nostres fans sobre quan obrirem a la ciutat. I, després de mesos treballant, ja podem dir que serà la segona quinzena d’abril», anuncia a aquest diari Daniel Agromayor, director general de Five Guys a Espanya, Portugal i França.

Hi ha una certa moda de les hamburgueseries a Barcelona, però l’oferta de Five Guys, a més a més de tenir renom mundial, és una mica diferent. «Als nostres restaurants tot es prepara a mà. No tenim ni un sol congelador, ni un temporitzador, ni microones... Utilitzem només aliments frescos, que preparem cada matí als restaurants: tallem i rentem les patates, les cebes... I fem les hamburgueses sempre de carn fresca, mai congelada», explica. De fet, el client veu com es prepara la seva hamburguesa mentre s’espera, sempre davant la seva presència. «I tots els toppings són gratuïts», afegeix.

 Els locals, a més a més, presenten un altre avantatge: a més de cacauets gratuïts per amenitzar l’espera, compten amb les màquines autoservei Coca-Cola Freestyle, que permeten als clients personalitzar amb aromes (llima, raïm, préssec, gerd, maduixa...) la seva beguda (Coca-Cola, Fanta, Sprite...) i obtenir així més de 100 combinacions diferents. El farciment, a més a més, sempre és gratuït.

Tot això li ha valgut a aquesta cadena renom mundial. No inverteix en màrqueting i deixa que siguin els clients els que la donin a conèixer. «Som una empresa familiar i des del principi aquesta va ser la nostra idea: fer les coses bé i deixar que siguin els clients els que parlin de nosaltres». I van saltar a la palestra mundial sobretot quan Obama, en ple mandat, va visitar diverses vegades els seus establiments per proveir-se. David Cameron, Adele, Ed Sheeran, Justin Bieber són altres dels coneguts clients d’aquesta firma.

Trio de claus

Notícies relacionades

Per Agromayor, l’èxit de l’empresa està «en els ingredients» –sempre frescos, amb particularitats com que les patates fregides han de ser cultivades en regions per sobre del paral·lel 42 nord–, a «tractar els treballadors com si fossin de la família» –contractes indefinits des del primer dia– i a «elaborar simplement una hamburguesa real i sense pretensions».

L’empresa va desembarcar a Espanya a Madrid a finals del 2016, on actualment compta amb quatre restaurants. Five Guys prepara ara a més un altre local en aquella ciutat, un a Granada i el de Barcelona. El del centre comercial La Maquinista comptarà amb 400 metres quadrats i amb terrassa a la planta dels cines, i crearà entre 60 i 70 llocs de treball. «Hi haurà més restaurants aviat a Barcelona. Volem un restaurant cèntric que sigui la nostra referència», anuncia Agromayor. De moment, això sí, no han trobat el local ideal.