Conductors VTC

Una ETT de conductors de Cabify deixa al carrer 400 persones

L'empresa que prestava personal pacta amb els treballadors un trasllat forçós a Madrid, al qual s'acullen menys de 10 persones

zentauroepp46669088 vtc diagonal190123123452

zentauroepp46669088 vtc diagonal190123123452

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Cabify fa un pas més per liquidar l’entramat empresarial amb què operava a Barcelona abans de la normativa de la Generalitat (i el seu retorn posterior). Aquest dimecres ha tancat amb els treballadors d’una empresa de treball temporal, a la qual està vinculada societàriament, un trasllat col·lectiu forçós que se saldarà amb al voltant de 400 cessaments i menys de 10 mudances a Madrid. Així ho reflecteix l’acta d’acord, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, que serà registrada previsiblement en els pròxims dies al Departament de Treball.

L’empresa que liquida la seva plantilla a Barcelona és JT Hiring Empresa de Trabajo Temporal, que dona servei a Vector Ronda, que, al seu torn, és subsidiària de Maxi Mobility Spain, la marca amb què opera Cabify a Espanya. Aquesta va notificar formalment l’inici del procés el 7 de març passat i aquest dimecres ha tancat les condicions amb els representants dels treballadors. La gran majoria de la plantilla no ha acceptat el trasllat a Madrid i es queda al carrer amb una indemnització de 26 dies per any treballat. Cosa que en una empresa de treball temporal no permet acumular una antiguitat molt dilatada.

Notícies relacionades

Aquest procés de cessament col·lectiu, sota la fórmula del trasllat, arriba després d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) iniciat per Vector Ronda, l’empresa en la qual els conductors de JT Hiring donaven servei, amb l’objectiu d’acomiadar 392 persones. Aquest procés d’acomiadament col·lectiu es troba registrat oficialment en el Departament de Treball i en via de negociació amb l’empresa. 

Fonts del comitè d’empresa de Vector Ronda han explicat a aquest mitjà que, donada l’alta presència de treballadors més grans de 55 anys, la negociació d’aquest expedient comporta una dificultat especial. Per a aquest col·lectiu existeixen determinats condicionants que obliguen l’empresa a negociar convenis especials, amb un cost econòmic sensiblement superior al d’empleats més joves. És a causa d’aquest precedent que els representants dels treballadors de JT Hiring consideren que l’empresa s’ha decidit per la via del trasllat forçós, que evita aquests convenis, i no per un ERO. L’empresa, per la seva banda, s’ha negat a fer declaracions.