'Think tank'

Foment llança el seu 'lobby' de pressió sobre l'Administració

La patronal de la gran empresa catalana presenta un 'think tank' amb perfils diversos, des d'economistes mediàtics, fins a exalcaldes del PSC o exsecretaris generals de Podem

think-tank-foment

think-tank-foment / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El president de Foment del TreballJosep Sánchez Llibre, ha presentat aquest dilluns un dels seus compromisos amb què es va postular a liderar la patronal de la gran empresa catalana: el‘think tank’de Foment. L’organització empresarial estrena així el seu laboratori d’idees i discursos, així com el braç de pressió cap a les administracions públiques i altres actors socials. Comptarà amb perfils molt diversos, des d’economistes amb presència en els mitjans com araGay de Liébana, fins a exalcaldes com araJordi Hereu, del PSC, i l’exsecretària general de Podem Gemma Ubasart.

El nou ‘lobby’ de pressió de Foment estarà coordinat per Jordi Alberich, amb experiència ja en la direcció d’altres aparells d’influència, com el Cercle d’Economia, del qual va ser director general. Alberich ha destacat tres punts sobre els quals pretén generar un nou relat. Un dels quals, probablement el prioritari per protagonitzar els primers estudis de l’organisme, són els reptes tecnològics i com fer que aquests generin i reparteixin riquesa que arribi a tothom. Una cosa que “ara mateix no està passant” i que “posa en risc la cohesió de les nostres societats”, segons Alberich.

Notícies relacionades

Millorar la percepció social de la figura de l’empresari serà un altre punt, la qual cosa passa per "reconèixer els excessos" del lliure mercat, segons ha declarat Alberich. Això va en coherència amb la línia estratègica de l’equip directiu de Sánchez Llibre, ja que una de les propostes electorals de l’actual president de Foment era crear el "Dia de l’Empresari", amb l’objectiu d’enaltir aquesta figura. El tercer eix d’estudi serà reflexionar sobre les noves formes del treball i els nous escenaris de la negociació col·lectiva.

El que no serà objecte d’estudi del nou ‘think tank’ serà la situació política actual de Catalunya i les derivades del procés. “La nostra mirada serà per al llarg termini”, ha assegurat Sánchez Llibre. Altres noms destacats del nou laboratori d’idees de Foment són l’exconseller d’Empresa i Interior amb CiU, Felip Puig, i antics polítics d’Unió Democràtica de Catalunya, com l’exdiputada Montserrat Surroca i l’exconseller d’Estat, Manel Silva Sánchez.

Temes:

Patronal