28 set 2020

Anar al contingut

EVOLUCIÓ DELS PREUS

La inflació anual avança fins a l'1,1% el febrer pels carburants

La inflació interanual interromp la tendència decreixent iniciada el novembre passat

La inflació anual avança fins a l'1,1% el febrer pels carburants

L’índex de preus de consum (IPC) va registrar al febrer una pujada anual de l’1,1%, una dècima més respecte a la inflació interanual del gener, degut fonamentalment a l’evolució dels preus dels carburants.

Segons la informació avançada aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que s’haurà de ratificar el pròxim 13 de març, l’acceleració d’una dècima de la inflació anual es deu a la pujada dels carburants l’últim any, davant la baixada registrada l’any anterior.

L’evolució mensual mostra que els preus de consum es van recuperar un 0,2% durant aquest mes, una dècima més que el febrer del 2018, i després que el gener passat caiguessin un 1,3% en gran part a causa de la campanya de les rebaixes.

D’aquesta forma, la inflació interanual interromp la tendència decreixent iniciada el novembre passat, quan es va moderar sis dècimes en un sol mes (del 2,3 a l’1,7%).

Des d’aleshores ha continuat moderant el seu ritme de creixement fins a l’1% del gener, el seu nivell més baix en un any.

La variació anual de l’indicador avançat l’índex de preus de consum harmonitzat (IPCA) –que mesura l’evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona euro–, va ser també de l’1,1 %, una dècima més que el mes anterior.

L’IPCA del febrer també coincideix amb el mesurament general que fa l’INE de l’evolució dels preus dels béns i serveis de consum adquirits per les llars espanyoles, al mostrar un increment dels preus del 0,2% aquest segon mes de l’any. 

Temes: IPC