NOVES ESTACIONS DE SERVEI

El Tribunal Suprem permet les gasolineres automàtiques sense necessitat de personal

Aesae continuarà operant a les illes Balears i iniciarà la competència en els carburants

Una gasolinerade Barcelona mostra els preus dels carburants.

Una gasolinerade Barcelona mostra els preus dels carburants. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha donat la raó a les estacions de servei automàtiques al desestimar els recursos presentats per lesilles Balears i l’Associació d’Estacions de Servei de les Balears (Aesba). Exigien que aquest tipus de gasolineres comptessin amb personal per poder operar.

Les dues entitats van recórrer la sentència que va emetre el Tribunal Superior de Justícia de les illes Balears. L’article emès obligava totes les estacions a comptar amb personal, fent que s’eliminessin, així, totes les gasolineres automàtiques, que ja comencen a ser competència en el sector de la venda de carburants.

La comunitat autònoma de les Balears i Aesba van argumentar que es desatenia el consumidor. No obstant, no van tenir en compte que els interessos dels consumidors quedaven perjudicats amb l’eliminació d’aquestes estacions. El seu tancament suposaria la pèrdua del negoci que fa disminuir els preus del carburant a les illes Balears, el més alt a Espanya segons el geoportal del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Notícies relacionades

"El procés judicial ha finalitzat, després de dos anys, amb el que semblava impossible: derrotar l’administració, les estacions tradicionals i consolidar la llibertat de mercat i la lliure competència en el sector de la venda de carburants a tot Espanya", va sentenciar el president de l’Associació Nacional d’Estacions de Servei Automàtiques (Aesae), Manuel Jiménez Perona.

La patronal de les estacions automàtiques considera que les traves seguiran, però cada vegada seran més difícils de justificar, ja que la societat comença a veure el benefici de la competència en aquest sector, en què, segonsl’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), el consumidor es pot estalviar uns 300 euros a l’any podent escollir on proveir-se.

Temes:

Carburants