Finances

Calviño es reuneix amb el president del BBVA a Davos

El banc ha encarregat a la consultora PWC una investigació sobre el presumpte espionatge a l'entitat

zentauroepp46674401 bbva carlos torres  nadia calvio190123194516

zentauroepp46674401 bbva carlos torres nadia calvio190123194516

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La ministra d’Economia, Nadia Calviño, i el president del BBVACarlos Torres, han mantingut una discreta trobada d’uns 10 minuts, després d’assistir tots dos a la conferència pronunciada pel president Pedro Sánchez al saló plenari del Fòrum Econòmic Mundial (FEW per la seva sigla en anglès) a la localitat suïssa de Davos.

Notícies relacionades

Calviño i Torres van comentar després que havien estat parlant sobre qüestions relacionades amb tecnologia de dades i ‘big data’. Tots dos van allunyar així les sospites dels periodistes sobre una possible xerrada relativa a l’escàndol sobre el presumpte espionatge encarregat pel BBVA a l’excomissari José Manuel Villarejo el 2004 per frenar les pretensions de Sacyr de controlar l’entitat bancària.

Segons fonts del BBVA, l’entitat ha contractat els serveis externs de Price Whaterhouse Coopers (PWC) per a una investigació externa sobre aquests possibles fets en què participen unes quaranta persones de la consultora. La investigació se centra en el rastreig dels correus electrònics del personal i els directius de l’entitat, inclosos els de l’actual president, Carlos Torres, i l’expresident Francisco González, la dimissió del qual com a president d’honor del banc no està plantejada en aquest moment.