06 juny 2020

Anar al contingut

Aerolínies

Ryanair torna a rebaixar la seva previsió de beneficis anual

L'aerolínia redueix per segona vegada les seves estimacions situades entre els 1.100 i 1.200 milions a una forquilla de 1.000-1.100 milions

Sara Ledo

Ryanair torna a rebaixar la seva previsió de beneficis anual

GLEB GARANICH

L’aerolínia irlandesa torna a rebaixar la seva previsió de beneficis de cara als resultats de l’exercici 2019, segons ha informat la companyia en un comunicat. Aquesta és la segona vegada consecutiva que l’empresa redueix el seu 'profit warning'. Ja ho va fer el mes d’octubre quan va reduir el rang de beneficis que se situava entre 1.200 i 1.350 milions d’euros fins als 1.100 i 1.200 milions, i ho torna a fer: per baixar a una forquilla d’entre 1.000 i 1.100 milions d’euros.

Amb motiu d’aquesta revisió, l’aerolínia ha obert amb una caiguda en borsa entorn del 3% a la Borsa de Dublín. El mes d’octubre, quan va rebaixar els seus beneficis un 12%, la caiguda en borsa va arribar fins al 10%.

Entre els motius d’aquesta nova revisió, segons la companyia, hi ha la rebaixa de les seves tarifes d’hivern que preveuen que caiguin fins a un 7%, un 2% més barates de la previsió estimada el mes d’octubre, i el creixement del 9% del trànsit aeri. No obstant, aquesta revisió de beneficis no té res a veure amb les pèrdues de la compra de Laudamotion, segons apunta l’empresa.

"Tot i que estem decebuts per aquesta petita caiguda de les previsions anuals, el fet que és el resultat d’un segon trimestre amb tarifes aèries més baixes de l’esperat, compensat per un creixement del trànsit més fort de l’esperat, un acompliment millor que el previst en el cost unitari i les vendes secundàries és positiu a mitjà termini", va assenyalar en un comunicat el conseller delegat de Ryanair, Michael O’Leary.

La companyia tampoc descarta noves retallades en les tarifes aèries o una nova revisió dels seus beneficis de l’any complet si es produeix un "inesperat" ‘brexit’, així com desenvolupaments de seguretat que afectin negativament els rendiments des d’ara fins a finals de març. Ryanair tanca el seu any fiscal el 31 de març del 2019. "Com que estem en un període tancat, actualitzarem als accionistes amb detall sobre aquests desenvolupaments després de la nostra publicació de resultats del tercer trimestre, el dilluns 4 de febrer", conclou.