litigis

El TSJC assumeix el "rotund fracàs" dels jutjats de clàusules terra

El president del tribunal afirma que es tardarà anys a resoldre totes les demandes plantejades

1
Es llegeix en minuts

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha qualificat aquest divendres de "rotund fracàs" les mesures adoptades per resoldre les demandes sobre clàusules terra als jutjatsi ha considerat que tardaran "anys" a tramitar tots els litigis acumulats.

Durant la inauguració del nou Centre Integral de Resolució Alternativa de Conflictes (ADR), Barrientos ha alertat sobre la falta de cultura de pacte entre els jutges espanyols i els problemes que això comporta, com l’augment progressiu de la taxa de litigis, que ja se situa en 120 per cada 1.000 habitants.

Malgrat aquest "fracàs", el president del TSJC s’ha mostrat optimista de cara al futur amb l’obertura d’aquest nou centre a Barcelona, els èxits de la qual creu que beneficiaran ciutadans i advocats a parts iguals.

Notícies relacionades

Per la seva part, durant l’acte inaugural del centre, la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Maria Eugènia Gay, ha transmès el seu desig que Barcelona es converteixi en una capital de la mediació en l’àmbit internacional, com Nova York, Londres o París.

El centre ADR, que compta amb prop de 700 mediadors i més de 100 àrbitres, té com a objectiu principal fomentar, difondre i consolidar la mediació i l’arbitratge entre l’advocacia i la ciutadania.