DEFUNCIÓ

Mor Ventura González-Prieto fundador del grup Vegalsa-Eroski

El grup de supermercats destaca la carrera d'aquest empresari en el sector de la distribució

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresari Ventura González Prieto, que va ser fundador i president d’honor del grup Vegalsa-Eroski i president del hòlding familiar Sinvesa va morir aquest dilluns a Vigo als 93 anys, segons va informar l’empresa en un comunicat.

González Prieto, natural de Valderrey (Lleó) i nascut el 1925 va passar la major part de la seva vida a Vigo, on l’any 1939 es va traslladar a la ciutat gallega per treballar amb la seva família. Va començar l’any 1944 al mercat d’O Calvario de la ciutat de Vigo i el 1968 va començar la construcció del seu primer magatzem al poble d’O Troncal, a prop de Vigo. El 1977 va fundar el grup d’alimentació Vegonsa que es va convertir en el principal distribuïdor dels supermercats Spar i Cash & Carry.

Notícies relacionades

Des del 1998 aquest grup es va convertir en Vegalsa-Eroski, després de l’aliança al 50% amb el Grup Eroski. A més de dedicar-se a la distribució alimentària, Prieto va encaminar les seves empreses cap a la promoció i propietat immobiliària i el negoci de perfumeries, i va arribar a ser president de Sinvesa, Localsa, Hogarlin i Valderrey Promociones.

L’any 2010 el Govern li va atorgar la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball i el 2013 el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo li va entregar la Medalla d’Or de la Confederació d’Empresaris de Pontevedra.

Temes:

Eroski