sector financer

Irlanda autoritza Google a operar com a entitat de pagament

La tecnològica podrà gestionar targetes de crèdit o fer transferències, però no captar dipòsits

La llicència li permet operar com a 'fintech' en aquest país i a la resta d'Europa

zentauroepp45961522 icult181119173612

zentauroepp45961522 icult181119173612

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc Central Irlandès (ICB) ha autoritzat la multinacional Google a operar com una entitat de pagament en aquest país i a tota la Unió Europea (UE), segons han confirmat aquest dimarts fonts oficials. La mesura, adoptada pel regulador irlandès el 24 de desembre passat en virtut de la Directiva de Serveis de Pagament (PSD2), permetrà al gegant tecnològic ampliar la seva presència al sector financer, després d’obtenir fa dos anys una llicència de l’IBC per gestionar diners electrònics.

Amb aquest nou permís, Google Payment Ireland podrà, per exemple, gestionar targetes de crèdit, efectuar transferències de diners 'online' d’usuaris o operacions de canvi de divises. També tindrà competències per oferir a clients anàlisis detallades dels seus patrons de consum, a fi de dissenyar plans financers i pressupostaris personalitzats a partir de la informació de bases de dades.

Tot i que la PSD2 aspira a limitar el monopoli dels bancs en el sistema de pagaments a la UE, la nova llicència estableix restriccions a Google i, en conseqüència, no podrà captar dipòsits, una activitat reservada encara a les entitats bancàries.

Col·laborar amb els bancs

La responsable de comerç de Google a Europa, Florence Diss, va declarar recentment al diari ‘The Irish Times’ que l’empresa està més interessada a col·laborar amb els bancs –en comptes de competir-hi– per explorar les oportunitats de negoci que ofereix la PSD2.

A més de Google, altres companyies tecnològiques han expressat el seu interès per endinsar-se al sector financer, com Amazon, si bé el procés d’adquisició de llicències per operar com un banc tradicional és complex, va apuntar aquest mitjà.

Així mateix, competeixen en aquest terreny amb un ampli nombre de firmes "tecnofinanceres" (‘fintechs’ en anglès), com ara N26, Monzo, Starling, Transferwise i Revolut, que va obtenir recentment del Banc de Lituània una llicència per operar a la Unió Europea.

Notícies relacionades

El mes de desembre passat, Google Payment Lithuania va aconseguir una llicència per part del Banc de Lituània que autoritza la firma propietat d’Alphabet, la matriu de Google, a operar com a entitat de diners electrònics, no només a Lituània, sinó en la totalitat de l’Espai Econòmic Europeu. "Una vegada aconseguida la llicència com a entitat de diners electrònics, la companyia podrà emetre diners electrònics i proporcionar serveis de pagament per garantir el bon funcionament dels seus mercats a tot Europa, a més de treballar en altres serveis de pagament per als consumidors dins de l’Espai Econòmic Europeu", va indicar el banc central lituà.

 

Temes:

Google