TECNOLOGIA

Apple cau en borsa amb força després de retallar la seva previsió d'ingressos

Cook expressa la seva preocupació per les tensions comercials entre la Xina i els EUA

zentauroepp46416506 new york  ny   january 3  people shop in an apple retail sto190103184623

zentauroepp46416506 new york ny january 3 people shop in an apple retail sto190103184623 / Drew Angerer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Apple ha revisat a la baixa el seu pronòstic d’ingressos el primer trimestre del seu exercici fiscal, que va discórrer entre octubre i desembre del 2018 com a conseqüència principalment de la mala evolució de les vendes del iPhone a la Xina, segons va reconèixer el conseller delegat de la companyia, Tim Cook, en una carta remesa als inversors. L’avís ha provocat una caiguda d’Apple  en borsa, les accions de la qual han arribat a baixar el 10% al final de la sessió a Wall Street.

La multinacional de Cupertino ha retallat entre un 5,6% i un 9,7% la seva anterior expectativa de vendes, i ha previst unes vendes d’uns 74.000 milions d’euros, pels entre 78.000 i 82.000 milions previstos abans.

La caiguda de les accions d’Apple va provocar també que Wall Street tanqués amb fortes pèrdues i el Dow Jones d’Industrials, el seu principal indicador, retrocedís un 2,83 %, en una jornada negra per al sector tecnològic. Segons dades al terme de la sessió, el Dow Jones va restar 660,02 punts fins a 22.686,22 enters, mentre que el selectiu S&P 500 va baixar un 2,48 % i el Nasdaq va descendir un 3,04 %. 

Tensions comercials

A la carta als inversors, Cook va expressar la seva preocupació per les tensions comercials entre la Xina i els EUA, assenyalant que l’entorn econòmic en el gegant asiàtic “s’ha vist afectat de manera addicional per les creixents tensions comercials amb els EUA”, tot i que remarca la seva confiança en el “brillant” futur del negoci d’Apple a la Xina. Cook també apunta que en alguns mercats desenvolupats les actualitzacions del iPhone “no van ser tan fortes com es pensava que serien”, amb referència a les modestes vendes dels últims models.

Així mateix, el directiu assenyala en la seva missiva que la companyia espera assolir uns ingressos rècord a Espanya, així com en altres mercats desenvolupats com els EUA, el Canadà, Alemanya, Itàlia, els Països Baixos i Corea del Sud, anticipant dificultats en alguns mercats emergents, mentre en altres, com Mèxic, Polònia, Malàisia i el Vietnam, confia a comptabilitzar rècords de vendes el trimestre.

Goldman Sachs

Notícies relacionades

Goldman Sachs ha assegurat que veu la possibilitat que Apple hagi de tornar a revisar a la baixa les seves previsions d’ingressos en funció de com evolucioni la demanda dels seus productes a la Xina el 2019, per la qual cosa ha retallat el preu objectiu fins als 140 dòlars des dels 182 en què estava situat.

“La retallada en la previsió d’Apple confirma la nostra opinió negativa en relació amb la demanda a la Xina, una cosa que hem estat observant des de finals de setembre”, ha alertat l’analista del banc nord-americà Rod Hall.

Temes:

Apple