mecat de la vivenda

Bankia torna al mercat promotor amb projectes per 450 milions

L'entitat ha finançat la promoció de 2.000 vivendes durant el 2018 després del final de limitacions imposades per la Comissió Europea

neinor

neinor

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bankia ha formalitzat operacions per 450 milions d’euros durant el primer any d’activitat després de la seva tornada al negoci promotor, una vegada van concloure les limitacions que li va imposar la Comissió Europea, com a conseqüència dels ajuts rebuts per sortir de la crisi. A l’exercici ja conclòs, l’entitat ha firmat operacions de finançament amb grans promotores immobiliàries. Fruit d’aquesta activitat, ha formalitzat operacions per a desenvolupaments a Madrid, Catalunya, el País Valencià, Andalusia i les Balears per finançar la construcció de 2.200 vivendes.

Durant l’any 2018, Bankia ha duplicat les expectatives que l’entitat es va plantejar per al primer any de tornada a aquesta activitat. “A Bankia estem satisfets amb aquesta evolució i la bona acollida del sector promotor a la nostra tornada a l’activitat de finançament, la qual cosa ens fa afrontar amb optimisme l’exercici del 2019”, afirma el director de Promotores, Alberto Manrique.

L’entitat financera que presideix José Ignacio Goirigolzarri va crear la direcció de promotors a finals de l’any 2017, dependent de la direcció general adjunta, per emprendre el finançament al sector promotor immobiliari després de l’acabament de les limitacions imposades pel pla de reestructuració de l’entitat de l’any 2012.

La nova direcció és responsable de desenvolupar el finançament al negoci promotor en un moment de repunt del cicle. “En aquesta nova etapa, Bankia està desenvolupant l’activitat d’acord amb els nous estàndards de prudència del sector immobiliari, la qual cosa inclou l’exigència de graus de comercialització adequats i el control exhaustiu del desenvolupament dels projectes”, comenta Manrique.

Bonificacions a promocions sostenibles

Notícies relacionades

Una de les iniciatives desenvolupades per Bankia el seu primer any d’activitat ha sigut el desenvolupament del préstec promotor subrogable a préstec verd que contempla bonificacions del preu dels crèdits als compradors de vivendes de promocions que comptin amb certificat de sostenibilitat mediambiental. La nova línia de negoci es va iniciar amb la firma d’una operació amb la promotora del Grupo Amenabar per finançar una promoció al municipi de Las Rozas (Madrid) i ha continuat amb diverses operacions, les més rellevants de les quals ha sigut la firmada recentment amb Neinor Homes també al mateix municipi.

L’interès aplicat estarà en funció de la qualitat creditícia de l’empresa promotora, però en tot cas serà entre 0,10 i 0,20 punts inferior al que correspondria si el projecte no comptés amb certificat de construcció mediambiental.