PRESTACIONS PÚBLIQUES

Una reforma de l'Estatut dels Treballadors possibilita la jubilació obligatòria

La mesura aprovada pel Govern permetrà incloure l'extinció de contracte de treball si es té dret al 100% de la jubilació

lainz45486866 valencia 16 10 2018 econom a  pensionistas   jubilados  foto181016164919

lainz45486866 valencia 16 10 2018 econom a pensionistas jubilados foto181016164919 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una de les mesures aprovades al Consell de Ministres d’aquest divendres modifica l’Estatut dels Treballadors perquè els convenis col·lectius puguin establir clàusules que possibilitin l’extinció del contracte de treball per compliment de l’edat legal de jubilació, més coneguda com a “jubilació obligatòria”. Només serà possible sempre que tinguin dret al 100% de la pensió de jubilació. La introducció d’aquesta mesura, debatuda i acordada per unanimitat amb els interlocutors socials a la Taula de Diàleg Social per l’Ocupació, respon a la demanda d’accions immediates per reduir l’atur dels joves.

Aquesta és una de les mesures incloses en el reial decret-llei aprovat avui pel Consell de Ministres que incorpora una sèrie de mesures urgents en matèria social, laboral i d’ocupació, amb la finalitat d’afavorir l’ocupabilitat de les persones i solucionar problemes apressants en relació amb la protecció d’atur.

Notícies relacionades

L’establiment d’aquesta mesura s’alinea amb el Pla de Xoc per l’Ocupació Jove 2019-2021, aprovat el 7 de desembre passat, perquè afavorirà el rejoveniment de les plantilles amb noves contractacions o mitjançant transformacions de temporals en indefinits.

El reial decret inclou la derogació de la mesura d’acompanyament al salari dels joves inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil que subscriguin un contracte per a la formació i l’aprenentatge. La decisió respon a l’escassa eficàcia de la mesura durant el seu període d’aplicació, ja que amb prou feines s’han presentat sol·licituds, així com al fet que pot implicar que els treballadors beneficiaris de l’ajuda, per aquesta via del complement, percebin un salari superior que aquells altres fixos que tutoritzen la seva activitat formativa i professional.