turbulències

El Tresor dels EUA va contactar amb els sis grans bancs per la caiguda del borsa

Les entitats van confirmar que compten amb prou liquiditat per atorgar préstecs

 

  / EFE / ANDREW GOMBERT

1
Es llegeix en minuts

El secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, va mantenir una sèrie de contactes telefònics "individuals" amb els consellers delegats delssis principals bancs nord-americans (Bank of America, JP Morgan Chase, Goldman Sachs, Wells Fargo, Citi i Morgan Stanley), després de les fortes caigudes dels mercats en les últimes sessions, que han evaporat més del 12% del valor de l’índex Dow Jones d’Industrials aquest mes.

"El secretari Mnuchin ha fet una sèrie de trucades avui als consellers delegats dels sis bancs més importants del país: Brian Moynihan, Bank of America; Michael Corbat, Citi; David Solomon, Goldman Sachs; Jamie Dimon, JP Morgan Chase; James Gorman, Morgan Stanley; Tim Sloan, Wells Fargo", va confirmar el mateix Mnuchin a través del seu compte oficial a Twitter.

En aquest sentit, el secretari del Tresor dels EUA va destacar que els banquers van confirmar que compten amb liquiditat abundant disponible per concedir préstecs als consumidors, les empreses del mercat i la resta d’operacions. "També van confirmar que no han experimentat cap problema de compensacions o marges i que els mercats funcionen correctament".

El secretari del Tresor, d’altra banda, va anunciar que mantindrà una conversa aquest dilluns amb el Grup de Treball sobre mercats financers del president dels EUA, que presideix Donald Trump i que inclou el consell de governadors de la Reserva Federal (Fed), a la Comissió del Mercat de Valores (SEC), a la Comissió de Negociació de Futurs i Commodities (CFTC).

Notícies relacionades

Així mateix, s’ha convidat a prendre part també en la reunió l’Oficina de l’Interventor de la Moneda i la Corporació Federal de Garantia de Dipòsits, amb l’objectiu de discutir sobre la coordinació d’esforços per garantir la normalitat als mercats.

"Continuem veient un fort creixement de l’economia nord-americana amb una robusta activitat de consumidors i empreses", va destacar Mnuchin, i va afegir que "amb el tancament del Govern, el Tresor desplegarà empleats clau per mantenir les seves operacions estratègiques".