Patronal

Foment creu que la trobada Sánchez-Torra "solidifica" l'estabilitat a Catalunya

Josep Sánchez Llibre insta els dos governs a col·laborar per aprovar els respectius pressupostos

El president de la patronal ha confirmat la presència en el sopar de Foment dels consellers de Treball i d'Empresa i dona per segura la presència del vicepresident

zentauroepp45821439 barcelona  09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

zentauroepp45821439 barcelona 09 11 2018 encuentro con el presidente de foment 181109103657

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

"Avui a Catalunya hi ha més estabilitat que fa un any", ha afirmat el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en un esmorzar amb periodistes mantingut aquest dijous. Hores abans de la trobada entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, Sánchez Llibre ha considerat que la reunió "solidifica" l’esmentada estabilitat i ha instat, una vegada més, els dos executius a col·laborar per aprovar els respectius pressupostos.

En relació amb el sopar organitzat per Foment i que succeirà a la trobada entre els dos dignataris, Sánchez Llibre ha confirmat l’assistència de Pedro Sánchez, tot i que, no, de Quim Torra. El president va afirmar en el seu moment que no assistiria a la trobada, tot i que no ha confirmat oficialment a la patronal la seva absència. "Confio que acabi venint, seria una bona notícia. Tot i que si finalment no és així, no passa res [...]. La Generalitat hi estarà representada", ha afirmat el president de Foment, fent referència als consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i d’Empresa i Coneixement, ÀngelsChacón. Aquests sí que han confirmat la seva assistència. El vicepresident, Pere Aragonès, no ho ha fet, però Sánchez Llibre dona per fet que hi assistirà. Per la part del Govern, la Moncloa va confirmar aquest dimecres que a Pedro Sánchez l’acompanyarien la ministra d’Economia, Nadia Calviño, i la de Treball, Magdalena Valerio.

Triple estabilitat

El president de la patronal de la gran empresa catalana ha reiterat, com ja va fer durant la seva campanya electoral i durant els primers mesos de mandat, la necessitat de mantenir un triumvirat d’estabilitat a Catalunya: políticaeconòmica i de seguretat jurídica. En aquest sentit, el president de Foment ha considerat que Catalunya, en la vigília del primer aniversari de les eleccions del 21 de desembre, que van acabar posant fi a l’aplicació de l’article 155, no està tan necessitada com fa un any d’estabilitat política. No obstant, sí que es veuria beneficiada per l’aprovació de pressupostos tant a Espanya com a Catalunya. Això permetria "posar en marxa una sèrie d’inversions que ara mateix estan congelades", ha expressat. 

Notícies relacionades

Sánchez Llibre ha valorat molt positivament, en aquesta línia, la convocatòria de dilluns passat del vicepresident per compartir amb patronals i sindicats l’avantprojecte de pressupostos que el Govern pretén portar a començament del 2019 al Parlament.

Sense notícies de la PIMEC

Del que no ha volgut parlar Sánchez Llibre ha sigut de l’estat de les negociacions amb la patronal de la petita i mitjana empresa catalana, PIMEC, en relació amb la lluita per la representativitat empresarial que totes dues es disputen des de fa més d’una dècada a Catalunya. Segons va expressar recentment la PIMEC, el 14 de desembre passat vencia el termini que les dues organitzacions es van donar, amb la mediació del Departament de Treball present, per arribar a un acord i evitar, així, que fos la Generalitat, a través d’un càlcul, qui determinés la representativitat exacta de cada una. Sánchez Llibre ha declinat respondre a preguntes sobre aquesta qüestió i s’ha remès a la reunió de la pròxima junta directiva de l’entitat, prevista per al 7 de gener del 2019, on avaluaran la seva actitud.