operació Catalunya

Pedro Sánchez i 6 ministres assistiran a un sopar de Foment el dia 20

La patronal catalana demana a Torra que aprofiti l'acte per trobar-se amb el president i donar mostres d'"estabilitat política"

GRAF6450. MADRID (ESPAÑA), 09/07/2018.- El presidente del gobierno Pedro Sánchez y el president de la Generalitat Quim Torra, durante la reunión que ambos mantienen en el Palacio de La Moncloa en Madrid.- EFE/Ballesteros

GRAF6450. MADRID (ESPAÑA), 09/07/2018.- El presidente del gobierno Pedro Sánchez y el president de la Generalitat Quim Torra, durante la reunión que ambos mantienen en el Palacio de La Moncloa en Madrid.- EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, anirà al sopar delspremis Ferrer Salat, organitzat per Foment del Treball a Barcelona, juntament amb sis ministres de l’àrea econòmica el pròxim dia 20, la vigília del Consell de Ministres que se celebrarà a la capital catalana.

El president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, ha demanat al president Quim Torra que assisteixi a l’acte i que aprofiti l’ocasió per donar mostresd’"estabilitat política", segons fonts coneixedores dels detalls d’aquest sopar. És una crida com la que ja va fer Foment, juntament amb els sindicats UGT i CCOO, a Catalunya aquesta setmana. 

Per part de la Generalitat ha confirmat l’assistència ara per ara el conseller de Treball, Chakir el Homrani, i la d’Empresa, Àngels Chacón, segons les mateixes fonts. També es treballa perquè hi assisteixi el vicepresident Pere Aragonès.

Els ministres que aniran a la cita, a la qual s’espera que hi assisteixin uns 800 empresaris i directius, són els titulars d’Economia, Nadia Calviño; Hisenda, María Jesús Montero; Foment, José Luis Ábalos; Treball, Magdalena Valerio; Indústria, Reyes Maroto, i Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Notícies relacionades

Sánchez, que ha insistit en la necessitat d’una trobada amb Torra per normalitzar la situació política, aspira que la cita convocada per Foment serveixi de punt de trobada. De fet, des que va accedir a la presidència del Govern el juny passat no s’havia produït un desembarcament tan massiu de ministres a Catalunya. 

El sopar se celebrarà a l’Hotel Sofia, l’antic Princesa Sofia, segons les mateixes fonts.