AL MAIG

La Generalitat convoca eleccions per a les cambres de comerç de Catalunya

El Decret s'ha firmat poc després que el TSJC hagi rebutjat la suspensió cautelar del decret d'eleccions que excloïa el vot per carta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Empresa i Coneixement  de la Generalitat ha donat a conèixer aquest dimarts la data i el començament de les eleccions per a la renovació dels plens de les 13 Cambres de Comerç, Indústria i Navegació que hi ha a Catalunya.

Aquesta convocatòria ve després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi rebutjat la suspensió cautelar del decret electoral del 31 de juliol que regula el procediment electoral de les 13 cambres.

Notícies relacionades

La secretària general del departament, Marta Felip, ha firmat la resolució de la convocatòria electoral, i que posa en marxa un procediment que finalitzarà el pròxim mes de juny amb la constitució dels nous plens camerals. La resolució estima que 682.000 empreses estaran cridades a emetre el seu vot de manera electrònica el dia 8 de maig i que les entitats hauran de presentar les seves propostes entre el 12 i el 25 de febrer del 2019.

La convocatòria permet desbloquejar així les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, que està pendent de renovar la seva cúpula directiva des del 2014, quan va expirar el mandat de l’actual president de l’entitat, Miquel Valls. De moment, s’han presentat oficialment quatre llistes per substituir Valls. El diretor general de Cacaolat, Enric Crous; L’advocat i empresari Ramon Masià; el fundador del grup de telecomunicacions Numintec, José María Torres, i el president del Banc Mediolanum, Carles Tusquets.