comptes públics

Aragonès anuncia que els Pressupostos inclouran beques salari

El vicepresident insisteix que la taxa d'atur a Catalunya es reduirà l'any que ve per sota del 10%

zentauroepp46244641 economia181213103936

zentauroepp46244641 economia181213103936

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El vicepresident Pere Aragonès ha anunciat que el projecte de Pressupostos de la Generalitat per al 2019 en què treballen inclourà les beques salari, com es fa "en estats del benestar avançats". Es tracta de remuneracions que reben els estudiants en funció de les seves qualificacions i la seva renda que ja hi ha, per exemple, al País Valencià.

Durant la presentació del 'Nota d’economia 104', que inclou les reflexions de 22 experts sobre les potencialitats de l’economia catalana, Aragonès ha assegurat que els comptes de l’any que ve, malgrat l’"escàs marge de maniobra" amb què compta la Generalitat, es basaran en "l’eix de la prosperitat compartida".

Al llarg de la seva presentació, el vicepresident ha destacat "el creixement robust" del producte interior brut (PIB) català malgrat la "tempesta de notícies negatives" que es va produir fa un any. Aragonès ha atribuït aquestes fortaleses a les potencialitats de l’economia catalana, entre les quals destaquen un modeld’investigació  "de prestigi", el capital humà i la capacitat exportadora, segons l’estudi.

Transversal i diversificat 

El creixement actual, ha afegit, és "transversal i diversificat", amb aportació de tots els sectors econòmics. Gràcies a tot això, està previst que Catalunya situï l’any que ve la seva taxa d’atur per sota del 10%com ja va vaticinar el juliol passat.

Notícies relacionades

Els Pressupostos, que s’elaboren en "un context de complexitat política", aposten pelpacte nacional per la indústria i inversions de futur, com la fibra òptica i "la màxima equitat en la formació de la ciutadania".

En aquest sentit, hi haurà un esforç en la recuperació de recursos en l’educació entre zero i tres anys i es produiran "canvis en els costos d’accés directes i indirectes a la universitat". A més d’un sistema de recolzaments que tingui en compte els recursos i la renda, tot això "ha d’anar acompanyat de les beques salari", ha afirmat.