24 nov 2020

Anar al contingut

'HACKERS'

Un atac informàtic destapa dades de 500 milions de clients de Marriott

La cadena hotelera admet que s'ha filtrat informació des del 2014

El periódico

Un atac informàtic destapa dades de 500 milions de clients de Marriott

MAURITZ ANTIN

L’hotelera Marriott International ha informat aquest divendres que una base de dades de reserves d’hostes de la seva marca Starwood Hotel ha sigut hackejada, fet que podria revelar informació sobre uns 500 milions de clients. El grup té 1,2 milions d’habitacions. La Fiscalia ha anunciat una investigació sobre el cas.

La companyia assegura que una investigació iniciada al setembre ha determinat que algú no autoritzat havia copiat i xifrat la informació, i que hi havia hagut accés no autoritzat a la xarxa de Starwood des del 2014.

Segons Marriott, la informació inclou noms, adreces postals, números de telèfon, adreces electròniques, números de passaport, informació del compte d’Starwood Preferred Guest, data de naixement i gènere, entre altres dades personals.

La informació també podria incloure números de targetes de crèdit i dates de venciment, però aquests números estaven xifrats, segons la cadena hotelera.

Marriott ha informat d’aquest incident les autoritats pertinents a les que recolza en la seva investigació. A més ha començat a notificar les autoritats reguladores.

"Lamentem profundament que aquest incident s’hagi produït . Estem treballant per atendre els nostres hostes i treballem amb experts líders en seguretat per millorar. Estem dedicant els recursos necessaris per accelerar les millores de seguretat a la nostra xarxa", va assegurar el president de la companyia, Arne Sorenson.