APOSTA

Mediapro inverteix 15 milions d'euros en el negoci dels videojocs en tres anys

La firma llança U-beat, una plataforma 'on line' on emetrà competicions d'e-sports i programes propis del sector

zentauroepp46072892 hospitalet de llobregat  baix llobregat  29 11 2018  economi181129181925

zentauroepp46072892 hospitalet de llobregat baix llobregat 29 11 2018 economi181129181925 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Mediapro aposta fort pel negoci delsvideojocs. La companyia, que ha presentat aquest dijous una nova plataforma de retransmissió de continguts en directe i propis sobre e-sports (anomenada U-Beat), ha invertit 15 milionsd’euros en tres anys a crear i potenciar diverses iniciatives de negoci dedicades al sector delsvideojocs. 

“Som una empresa audiovisual, i això inclou drets esportius, crear sèries i pel·lícules i, també, els videojocs”, ha destacat en la presentació de la nova plataforma el soci gestor de Mediapro, Tatxo Benet. Fonts de la firma han destacat que l’aposta es va iniciar fa ara uns tres anys, i que va començar amb l’adquisició de Fandroid (Lliga de Videojocs Professionals -LVP), que va continuar amb la creació del seu propi estudi de desenvolupament de videojocs (The Breach Studios, una informació que va avançar aquest diari) i que culmina ara amb la seva pròpia plataforma de retransmissió (OTT), U-Beat. En total, la inversió és d’uns quinze milions d’euros, tot i que també inclou sinergies amb altres línies de la firma, com per exemple beIN.

U-Beat, donada a conèixer en el marc de la Barcelona Games World, és una plataforma ‘on line’ d’e-Sports que oferirà contingut en directe i gravacions sobre els esports electrònics. Està pensada per ser disfrutada al mòbil (iOS Android, en format app), tot i que també s’hi podrà accedir des de l’ordinador.

U-Beat serà, de fet, un canal més dedicat alse-Sports, en què s’oferiran més de 3.000 hores a l’any de competicions, informació, actualitat i entreteniment, amb continguts propis creats per la firma. “U-Beat oferirà en exclusiva competicions i continguts dels videojocs més populars com League of Legends, Clash Royale, Fortnite, CSGO i Call of Duty; competicions i esdeveniments produïts per la LVP; i les competicions internacionals més rellevants. Tot això comentat i analitzat pels casters més importants en castellà, com Ibai Llanos, Ulises Prieto o BarbeQ”, ha destacat la firma.

La firma, a més, compta ja amb activitat en continguts d’e-Sports a Espanya, Mèxic, Argentina, Xile, el Perú el Regne Unit, i ha aconseguit una audiència de més de 20 milions d’usuaris únics i un 75% de l’audiència mundial de parla hispana.

Notícies relacionades

La plataforma es llança en format gratuït, tot i que està contemplat que en el futur alguns continguts puguin ser de pagament. Mediapro ha arribat a un acord amb Mediaset perquè Publispaña sigui la comercialitzadora de la publicitat.

A més, la plataforma s’integrarà com a canal a la televisiód’Orange com canal de pagament.