escàndol a l'automòbil

Ghosn nega que hagi comès irregularitats fiscals

L'expresident de Nissan afirma a la fiscalia que no va tenir intenció d'infravalorar el seu salari

1
Es llegeix en minuts

L’expresident de Nissan Motor i màxim responsable de l’aliança amb Renault i Mitsubishi, Carlos Ghosn, ha negat que hagi comès irregularitats fiscals, segons han revelat fonts pròximes a la investigació a la cadena pública nipona NHK.

Ghosn, de 64 anys, està sent interrogat per la fiscalia de Tòquio, a la que hauria dit que no va tenir intenció d’infravalorar el seu salari davant del regulador borsari, segons les fonts d’aquest mitjà, en què suposa el primer pronunciament de l’empresari francobrasiler sobre les acusacions per les quals està detingut.

D’acord amb informacions de NHK, l’exdirector representatiu de Nissan, Greg Kelly, detingut juntament amb Ghosn per la seva participació en les suposades infraccions, ha defensat que el salari de Ghosn va ser discutit amb les persones pertinents i gestionat “adequadament”.

Ghosn i Kelly van ser detinguts el dia 19 de novembre per presumptament haver vulnerat la normativa d’instruments financers nipona en què Ghosn hauria declarat remuneracions “menors a les xifres reals” davant del regulador borsari de Tòquio “durant molts anys”, segons els pocs detalls difosos oficialment.

Mala conducta

En el cas de l’expresident de la firma, “es van descobrir altres nombrosos actes de males conductes”, com l’ús personal de béns de la companyia, segons s’ha informat sense donar més explicacions.

Notícies relacionades

Els mitjans nipons, a través de fonts judicials o empresarials, han anat filtrant dades que descriuen les suposades irregularitats.

Segons aquestes informacions, Ghosn hauria infravalorat el seu sou en uns 8.000 milions de iens (uns 62,5 milions d’euros) entre 2010 i 2017, no hauria reportat guanys per l’apreciació borsària dels seus drets d’accions i hauria utilitzat en benefici propi fons de Nissan destinats a inversions.