Resultats

Telefónica guanya un 11,6% més fins al setembre

La multinacional va registrar una xifra de negoci de 35.776 milions d'euros, un 7,9% menys que el 2017

A Espanya va aconseguir el millor trimestre dels últims 10 anys en activitat comercial gràcies al futbol

FILE PHOTO: The logo of Spain’s Telefonica is seen on top of their headquarters building in Barcelona February 25, 2015.    REUTERS/Albert Gea/File Photo                         GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD - SEARCH GLOBAL BUSINESS 19 FEB FOR ALL IMAGES

FILE PHOTO: The logo of Spain’s Telefonica is seen on top of their headquarters building in Barcelona February 25, 2015. REUTERS/Albert Gea/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD - SEARCH GLOBAL BUSINESS 19 FEB FOR ALL IMAGES / Albert Gea (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica va registrar un benefici net en els nou primers mesos de l’any de 2.721 milions d’euros, un 11,6% superior a la xifra registrada el mes de setembre del 2017, malgrat els efectes del canvi de moneda en els ingressos, degut principalment a la hiperinflació a l’Argentina, segons va informar l’operadora en un fet rellevant a la CNMV.

En aquest sentit, el grup, presidit per José María Álvarez-Pallete, va registrar una xifra de negoci de 35.776 milions d’euros, un 7,9 % menys que el registrat en el mateix període del 2017, no obstant, en termes orgànics  va suposar un augment del 2,2%. D’altra banda, el resultat brut d’explotació o oibda va caure un 2% respecte als nou primers mesos de l’any passat, i es va situar en els 12.035 milions d’euros; no obstant, en termes orgànics va ser un 3,8% superior.

A més, l’operadora va tornar a reduir el seu històric deute per sisè trimestre consecutiu (957 milions d’euros menys), fins a situar-lo el setembre en 42.636 milions d’euros, per això es redueix en un 9,7% respecte al setembre del 2017. 

La multinacional revisa a l’alça els objectius marcats per a aquest any, amb un creixementd’ingressos que situa entorn del 2% (en comparació amb l’1% anterior), i reitera l’objectiu de marge oibda (creixement entorn dels 0,5 punts percentuals) i el capex/Vendes excloent-ne espectre (al voltant del 15%). A més, manté el dividend anunciat per al 2018.  

Trimestre rècord pel futbol

El tercer trimestre, els beneficis de la companyia van augmentar en un 35,8% i es van situar en 1.139 milions d’euros, mentre que elsingressosvan ser d’11.699 milions,un 8,3% més baixosque el 2017, tot i que en termes orgànics van suposar un augment del 2,7%. L’oibda, d’altra banda, es va situar en 4.038 milions d’euros, amb una caiguda d’un 0,4% respecte al mateix període de fa un any, però amb una alça del 4,1% en termes orgànics.

Espanya, la companyia va registrar entre els mesos de juliol i setembre el trimestre amb millor activitat comercial en, almenys, 10 anys enfocat en clients d’alt valor, gràcies principalment al futbol, que es va traduir en un guany net de 81.000 clients en Fusió, 370.000 en contracte mòbil, 79.000 en banda ampla, 306.000 en fibra i 101.000 en televisió de pagament, és a dir, Movistar +. No obstant, els ingressos es mantenen estables (0,1% més) i el marge oibda se situa en 40,5% malgrat l’èxit comercial. 

Notícies relacionades

En la conferència amb analistes, Telefónica va afegir que, ja que la majoria de clients de futbol es van adherir en la segona part del trimestre mitjançant promocions,l’impacte del futbol en els ingressos es començarà a veure el quart trimestre de l’any i de forma més accentuada els mesos següents "a mesura que aquestes promocions arribin al final". 

"Els resultats trimestrals reflecteixen la sòlida execució de les nostres prioritats estratègiques [...] Més clients i millors, cosa que, unida a l’estabilitat del ‘churn’, es tradueix en un augment de la sostenibilitat del negoci. Si hi afegim l’increment de cobertura en xarxes d’alta velocitat, les eficiències que ja estem capturant en digitalització i simplificació o llançaments com Movistar Home a través d’AURA, es reforça el nostre posicionament futur", va afegir el president de la companyia en la nota de la CNMV.