Calendari laboral del 2019 a Espanya (amb tots els dies festius)

El BOE recull els 12 dies de festa d'aquest any, només 8 de comuns a tot Espanya

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El calendari laboral del 2019 recull un total de 12 dies festius, dels quals només 8 se celebraran de forma conjunta a tot Espanya, segons la resolució de la Direcció General de Treball publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

En concret, els 8 dies festius nacionals “no substituïbles” per les comunitats autònomes són:

–1 de gener (dimarts)

–19 d’abril (Divendres Sant)

–1 de maig (dimecres)

–15 d’agost (dijous)

–12 d’octubre (dissabte)

–1 de novembre (divendres)

–6 de desembre (divendres)

–25 de desembre (dimecres).

Uns altres dos dies festius comuns, el Dia de Reis i el 8 de desembre (Puríssima), cauen en diumenge, raó per la qual les comunitats autònomes poden desplaçar la celebració al dilluns següent o a un altre dia.

En concret, dilluns 7 de gener serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, les Canàries, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra, Ceuta i Melilla, comunitats que han decidit allargar un dia més les vacances nadalenques.

De la mateixa manera, dilluns 9 de desembre serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, La Rioja i Melilla. La resta de comunitats ha optat per traslladar el dia festiu de la Immaculada Concepció (8 de desembre), que cau diumenge, a altres dies de l’any.

A la Setmana Santa, el 18 d’abril, Dijous Sant, serà festiu a totes les comunitats autònomes, excepte a Catalunya i la Comunitat Valenciana, on serà festa de divendres 19 a dilluns 22 d’abril.

Notícies relacionades

A Andalusia, Astúries, Canàries, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia, Ceuta i Melilla els dies festius aniran de dijous 18 a diumenge 21 d’abril, mentre que a Balears, Cantàbria, Castella-La Manxa, Navarra, País Basc i La Rioja els dies festius en Setmana Santa aniran de dijous 18 a dilluns 22.

Als 12 dies festius nacionals i autonòmics, cal sumar-hi els 2 dies festius locals de cada ciutat.