PROCÉS JUDICIAL

L'Audiència de Barcelona rebaixa la fiança civil a l'excúpula de CatalunyaCaixa

Els magistrats la fixen en 2,56 milions d'euros, en comptes de 9,5 milions

El tribunal entén que les acusacions populars no poden exercir la responsabilitat civil

fcasals45326948 juicio catalunya caixa serra todo  bertran181004094856

fcasals45326948 juicio catalunya caixa serra todo bertran181004094856

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha rebaixat de 9,5 milions d’euros a un màxim de 2,56 milions la fiança de responsabilitat civil fixada per a l’antiga cúpula de CatalunyaCaixa en el procés judicial pel presumpte cobrament de sobresous. La primera quantitat és la que reclama la CUP, que exerceix l’acusació popular, i la segona, la requerida per la fiscalia i l’advocacia de l’Estat. 

Notícies relacionades

El tribunal que jutja l’excúpula de l’entitat atén així la demanda efectuada per les defenses de l’expresident de CatalunyaCaixa Narcís Serra i de l’exdirector general Adolf Todó, a qui també s’ha aixecat una altra fiança exclusiva per a ell de 808.563 euros a l’haver-se retirat l’acusació exercida per la Confederació Intersindical de Caixes. Segons els magistrats, les acusacions populars no tenen legitimació per exercir l’acció civil (reclamació econòmica) derivada d’un delicte.

Els magistrats, a més, han resolt ja les qüestions prèvies plantejades per cadascuna de les parts. El judici pels presumptes sobresous es reprendrà aquest dijous amb la declaracions dels acusats. A més de Serra i Todó, estan acusats 39 exdirectius i consellers més de l’entitat financera per l’increment de sous en plena crisi, entre el 2009 i el 2012.L’exvicepresident del Govern i el director general estan acusats de dos delictes d’administració deslleial i la fiscalia demana quatre anys de presó.