Innovació

Renfe llança l'acceleradora d''start-ups' TrenLab de la mà de Wayra

La companyia busca potenciar el seu lideratge a les portes de la liberalització del mercat ferroviari

zentauroepp33783099 ave renfe generico171003181654

zentauroepp33783099 ave renfe generico171003181654

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Renfe aposta per la innovació en vista de la pròxima liberalització del sector. La companyia es prepara per compartir el mercat d’acord amb el IV paquet ferroviari de la Unió Europea amb el llançament d’una acceleradora d’‘start-ups’ que, amb el recolzament de Wayra, busca projectes relacionats amb la mobilitat que impulsin la digitalització ferroviària i potenciïn l’experiència del client.

Sota el nom de TrenLab, l’acceleradora ha sigut presentada en el marc del South Summit, un esdeveniment sobre innovació que se celebra entre el 3 i 5 d’octubre a Madrid i en el qual participen més de 100 ‘start-ups’, pel president de la companyia, Isaías Táboas, i el president de Telefónica España, Emilio Gayo. "El concepte de què hem disfrutat fins ara en el qual els mitjans de transport no s’interrelacionaven canviarà i en aquest escenari nosaltres hi serem. Aconseguirem que no només sigui important el viatge, sinó també el previatge i el postviatge", va advertir Táboas en una conversa moderada per Inés Oliveira, de Telefónica.

El president de Renfe també va anunciar que, paral·lelament a TrenLab, la companyia farà una convocatòria interna d’‘start-ups’ entre el personal de l’empresa "perquè puguin contribuir al desenvolupament i a la innovació de Renfe", i la seva intenció de duplicar el pressupost dedicat a l’R+D+I.

Táboas va reconèixer que aquesta aposta per la innovació s’emmarca dins de la posada a punt de la companyia per no perdre la seva competitivitat i presència quan es liberalitzi el mercat (previst el 2020). "Renfe és una empresa líder a Espanya, cosa que no és difícil perquè som els únics, però volem seguir sent líders quan es liberalitzi el mercat i internacionalitzar-nos", va apuntar.

Convocatòria de projectes

Notícies relacionades

La convocatòria, que s’iniciarà el 15 d’octubre per començar a treballar abans de finals d’any, busca projectes basats en la Mobilitat com a Servei, és a dir, la planificació multimodal amb nous sistemes de venda i pagaments, la integració de tecnologia Blockchain o la comunicació amb el viatger; la Digitalització de les Operacions, a través de capacitats que puguin transformar les operacions i augmentar l’eficiència en tot el cicle (maquinistes, estacions, etc.), i la Logística de Demanda, per buscar projectes en àrees com la planificació dinàmica de l’oferta.

Wayra seleccionarà els projectes, crearà espais de treball, oferirà assessorament i prestarà les seves instal·lacions a la Gran Via i als 11 ‘hubs’ de la companyia a 10 països.