Nova economia

La Inspecció de Treball a Alacant considera que els 'riders' de Deliveroo són falsos autònoms

L'organisme regulador dictamina que entre els repartidors i l'empresa impera una relació pròpia d'assalariats, no d'autònoms

lainz43609998 a cyclist carries a deliveroo bag in madrid  spain  june 4  180604155142

lainz43609998 a cyclist carries a deliveroo bag in madrid spain june 4 180604155142 / SUSANA VERA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Nova clatellada de la Inspecció de Treball al model laboral de Deliveroo. Aquesta vegada l’organisme ha emès la seva resolució a Alacant, on ha considerat que la relació que impera entre els repartidors i l’empresa de productes a domicili és més pròpia d’assalariats que d’autònoms, tal com estaven operant fins ara. Així ho ha fet públic el sindicat CCOO, responsable de la denúncia davant la Inspecció de Treball.

Deliveroo va iniciar les seves activitats a la província d’Alacant el passat 3 d’agost i CCOO, donats els antecedents en altres territoris, va decidir impugnar el model laboral amb el qual opera el dia 8 del mateix mes, segons ha afirmat el responsable d’acció sindical a la Comunitat Valenciana, Daniel Patiño. "Considerem que és un sistema que no s’ajusta a la legislació laboral i que era necessari fer aflorar el frau", ha declarat. El sindicat ha xifrat en "entre 5 i 10 persones" les que reparteixen habitualment per a Deliveroo a Alacant.

Notícies relacionades

Aquest dimecres, uns 13 mesos després, la Inspecció de Treball ha fet pública la resolució de la seva actuació, després d’haver aixecat acta d’infracció i liquidació de quotes. És a dir, ha donat d’alta a la Seguretat Social els 'riders' com a treballadors per compte d’altri a compte de l’empresa. En la nota informativa remesa a CCOO no informa de la quantia de la sanció ni a quant ascendeixen les cotitzacions endarrerides. L’empresa, per la seva part, no ha volgut facilitar informació referent a això i s’ha limitat a afirmar que ha rebut l’acta i "l’estudiarà abans de decidir els pròxims passos".

Patiño ha declarat que com a CCOO també van presentar denúncia davant la Inspecció de Treball contra una altra de les grans empreses de repartiment a domicili, Glovo. Aquesta, de moment, sense resolució.