relleu

VW acorda que Rupert Stadler deixi de ser president d'Audi

El directiu es troba en presó preventiva acusat d'obstrucció a la justícia en el 'cas dieselgate'

rupert-stadler

rupert-stadler / CHRISTOF STACHE (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Els consells de vigilància del grup Volkswagen id’Audi  han donat el seu consentiment per tancar un acord amb el president d’Audi i membre del consell d’administració del consorci, Rupert Stadler, per a l’acabament de les seves responsabilitats al si de la companyia, segons va informar l’empresa en un comunicat.

Volkswagen va indicar que Stadler abandona les dues companyies amb efecte immediat i va assegurar que no tornarà a treballar per al consorci amb seu a Wolfsburg. La firma va indicar que el directiu, al trobar-se en situació de detenció preventivasituació de detenció preventiva acusat d’obstrucció a la justícia en el ‘cas dieselgate’, no pot complir els seus deures com a membre del comitè de direcció.

La corporació automobilística va assenyalar que el directiu també desitja concentrar-se en la seva defensa judicial, mentre va afirmar que l’execució contractual “depèn del curs i del resultat del procés penal”.

El consorci va recordar que Stadler va començar a treballar a Audi el 1990 i que es va unir al comitè de direcció de la firma dels quatre cèrcols el 2003, per a, el 2007, passar a ser president de l’empresa. Des de l’1 de gener del 2010 també era membre del comitè de direcció de Volkswagen.

La decisió sobre el futur de Stadler en la companyia havia sigut posposada, després que no s’hagués arribat a un acord inicial i per l’alt cost que suposaria l’acomiadament d’aquest de la companyia. El contracte d’aquest com a membre de la junta directiva de Volkswagen expirarà a finals del 2019, i el de conseller delegat d’Audi, el 2022.

Notícies relacionades

El directiu es troba sota custòdia policial des de la seva detenció el 18 de juny passat per la seva suposada implicació en el cas de la manipulació del programari d’alguns models dièsel, el cas del programari que alterava les emissions d’alguns vehicles amb motor dièsel.

El consell de vigilància de la firma alemanya Audi va decidir suspendre temporalment Stadler de les seves responsabilitats corporatives un dies després de la seva detenció, i va nomenar president interí Abraham Schot. El consorci automobilístic alemany proposarà Markus Duesmann, responsable de Vendes de BMW fins al juliol d’aquest any, com el seu substitut.