Dades Eurostat

La inflació en l'eurozona baixa fins al 2% a l'agost

Les dades d'Eurostat revelen una desacceleració de 0,1 punts respecte al mes de juliol

ue

ue

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La inflació en el conjunt de països de l’eurozona va tancar el mes d’agost al 2%, una dècima per sota de l’experimentada al juliol. Així ho constaten les últimes dades publicades per l’oficina estadística de la Unió Europea, Eurostat, que revelen també que als 28 països de la UE aquesta xifra va ser lleugerament superior, del 2,1%, tot i que també va perdre una dècima respecte al mes anterior.

La desacceleració ve explicada per una menor aportació generalitzada a l’increment dels preus, tot i que va ser en els productes i sectors relacionats amb els serveis i l’energia on més es van moderar els augments. Els primers van passar d’aportar el 0,64% del total de la inflació al juliol al 0,59% a l’agost, mentre que en els segons la variació va ser del 0,89% al 0,87%. 

Notícies relacionades

En termes interanuals, és a dir, comparant l’agost del 2018 amb el mateix mes del 2017, la inflació de l’eurozona va augmentar cinc dècimes, passant de l’1,5% de l’any passat al 2% de l’actual. En el cas de la UE, l’ascens va ser de quatre dècimes, pujant de l’1,7% de l’agost del 2017 al 2,1 del mateix mes del 2018.

Per països, els índexs de menor inflació es van registrar a Dinamarca (0,8%), Irlanda Grècia (tots dos al 0,9%). En l’altre costat, les més altes es van experimentar a Romania (4,7%), Bulgària (3,7%), Estònia (3,5%) i Hongria (3,4%). Comparat amb el mes de juliol, la inflació en termes interanuals va caure en 12 estats, va romandre estable en cinc i va augmentar en deu.