Patronal

El president de la CEOE sobre pujar l'IRPF: «No estem per fer grans experiments»

El president de la principal patronal espanyola, Juan Rosell, s'ha mostrat contrari a incrementar la pressió fiscal i ha afirmat que els indicis de desacceleració econòmica «no són alarmants»

rosell

rosell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Juan Rosell, s’ha manifestat en contra de la mesura que estan consensuant PSOE i Units Podem per pujar l’IRPF a les persones amb ingressos superiors als 150.000 euros anuals. Espanya “no està per fer grans experiments”, ha afirmat el president de la patronal en una entrevista en els matins de RNE.

Rosell ha declarat en relació amb les negociacions dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del proper any que tant l’IRPF com l’Impost de Societats està en línia amb els països de la Unió Europea. “Paguem el mateix que Europa i és difícil poder variar-los molt a l’alça o a la baixa. Som a la mitjana”, ha postil·lat Rosell respecte a la possible pujada de l’IRPF per a rendes superiors a 150.000 euros anuals.

D’altra banda, preguntat sobre els indicadors macroeconòmics que mostren una lleugera desacceleració de l’economia en els últims mesos, tot i que considera que “no és alarmant”. Per al president de la patronal, el context internacional i el fet que hi hagi economies emergents amb problemes “no ajuda que el creixement sigui potent” a Espanya.

Impuls a la Formació Professional

El president de la CEOE ha fet aquestes declaracions abans de reunir-se a Moncloa amb el president del Govern, Pedro Sánchez, la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i sindicats amb l’objectiu de plantejar millores respecte a l’última reforma del 2017 respecte a la formació professional. En aquesta línia, Rosell ha assegurat que la formació professional “és clau” per a Espanya i ha posat èmfasi que el país en l’actualitat no té prou formació per afrontar els nous llocs de treball de l’economia actual i futura.

Notícies relacionades

“La clau és la teoria i la pràctica, tant des del punt de vista de la formació professional com de la formació contínua i la universitat”, ha destacat Rosell, després d’afirmar que cal veure què és el que està demanant el mercat i què és el que s’està oferint des del punt de vista de la formació.

A més, també considera que és “molt important” veure com s’aconsegueix involucrar més les empreses de forma senzilla. Rosell també confia que es pugui reforçar la formació professional, sobretot respecte a la formació contínua, perquè és “una necessitat i no té res a veure amb els colors polítics”.

Temes:

Juan Rosell CEOE