Anar al contingut

Conflictes laborals aeroports

Els tripulants de cabina de Finnair a Barcelona desconvoquen la vaga

Treballadors i companyia arriben a un acord que augmenta el salari un 12% el 2018 i un 4% més el 2019

Sara Ledo

Els tripulants de cabina de Finnair a Barcelona desconvoquen la vaga

DANNY CAMINAL

Les tensions als aeroports cessen. A poc a poc, els aeròdroms espanyols tornen al seu clima habitual després de les vagues d’aquest estiu i les últimes amenaces d’aturades. Els últims a anunciar cancel·lacions en els seus plans han sigut els treballadors de Finnair a Barcelona que després de les aturades del 18 i 19 d’agost han arribat a un acord amb l’empresa Atlas-Adecco Outsourcing i no aniran a la vaga ni aquest cap de setmana, ni el pròxim, com havien previst.

Segons el sindicat, l’acord contempla increments salarials del 12% per al 2018 i un augment del 4% per a l’any 2019, i ha sigut ratificat en referèndum amb el vot favorable de més del 80% de la plantilla de Barcelona, composta per prop de 50 persones, i que aquests increments suposen una "millora substancial" del conveni que tenien. 

La resta de millores, entre les quals es troba el principal reclam dels treballadors, el reconeixement de la categoria laboral de tripulants de cabina, ja que fins ara estan contractats com a auxiliars administratius, seran abordades en una mesa de negociació entre la companyia i els treballadors de les dues seus, tant Madrid com Barcelona,  abans de la data límit, el 30 de setembre. "Esperem i confiem q així sigui i així ho hem fet saber a la companyia", ha precisat la delegada de Finnair-Barcelona, Yasmina Maté.