PRESTACIONS PÚBLIQUES

Manifestació multitudinària de pensionistes a Bilbao

Els jubilats reclamen «pensions públiques dignes»

fsendra44710733 bilbao180820163434

fsendra44710733 bilbao180820163434 / Luis Tejido

1
Es llegeix en minuts
AGENCIAS

Milers de pensionistes s’han manifestat aquest dilluns als carrers del centre de Bilbao en demanda d’unes pensions “dignes”, en plenes festes de la capital biscaïna. Convocades pel Moviment de Pensionistes de Biscaia, a la cita han acudit delegacions de jubilats d’altres territoris i comunitats autònomes limítrofes, com Àlaba, Guipúscoa, Cantàbria, Navarra, La Rioja, Astúries o Burgos.

Integrants del moviment han encapçalat la marxa, amb una pancarta en la qual podia llegir-se el lema ‘Per unes pensions públiques dignes’. Els pensionistes han qualificat d’“èxit” la convocatòria, que ha transcorregut en un ambient “festiu”, amb música de txistu, i el recolzament i suport des de les voreres de nombrós públic que ha animat i corejat els lemes, principalment ‘Pensionistas aurrera’ (endavant, pensionistes) i ‘les pensions es defensen, governi qui governi’.

El col·lectiu ha volgut transmetre que “el dia gran de les festes de Bilbao és avui, perquè és una trobada multitudinària de tots els pensionistes i tots són benvinguts, i no s’ha d’oblidar que avui també és un dia de festa a la ciutat i volem que comenci amb nosaltres”, ha declarat a l’inici de la marxa Andrea Uña, una de les portaveus del moviment.

Notícies relacionades

Durant el recorregut han pogut escoltar-se lemes com ‘governants, les pensions per davant’, ‘volem pensions com les dels Borbons’,‘mans a dalt això és un atracament’ o ‘jubilados, jorobados’.

El Moviment de Pensionistes de Biscaia reclama unes “pensions mínimes de 1.080 euros”, un Sistema Públic de Pensions, la derogació de les reformes vigents entorn de les pensions de jubilació, la pujada de l’IPC de totes “garantida i permanent” i un rebuig crític dels intents de substituir el model de pensions públiques per sistemes privats.