Nova Zelanda prohibeix que els estrangers comprin cases

Una nova llei pretén frenar les especulacions i afavorir l'accés dels nacionals a la vivenda

La mesura és una promesa electoral de la primera ministra, Jacinda Ardem, enemiga dels fons forans

zentauroepp44667825 in this aug  13  2018  photo a house is pictured for sale in180815131105

zentauroepp44667825 in this aug 13 2018 photo a house is pictured for sale in180815131105 / Mark Baker

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Parlament de Nova Zelanda ha aprovat aquest dimecres una llei que prohibeix, tret d’excepcions, que els estrangers comprin vivendes al país per tal de contenir les especulacions i oferir als nacionals més accés al mercat immobiliari.

La regulació és una promesa electoral de la primera ministra neozelandesa, la laborista Jacinda Ardern, que acusa fons forans d’especular al mercat de la vivenda i elevar els preus amb les seves compres, amb la qual cosa deixa molts neozelandesos sense la possibilitat de tenir una casa pròpia.

Els estrangers podran, no obstant, adquirir pisos als nous edificis d’apartaments i en determinats projectes del sector immobiliari.

Els ciutadans d’Austràlia i Singapur, amb els quals Nova Zelanda manté tractats de lliure comerç, estan exempts d’aquesta disposició que esmena la Llei d’Inversió Estrangera, del 2005.

Notícies relacionades

La proposta es va aprovar en el Parlament en tercera lectura amb 63 vots a favor i 57 en contra, amb el recolzament del governant Partit Laborista, Nova Zelanda Primer i Verd, segons el portal de notícies Stuff.

La proposició de llei es va presentar al Parlament a l’abril i necessita, ara, la firma protocol·lària de la governadora general, Patsy Reddy, representant de la reina Isabel II del Regne Unit. 

Temes:

Nova Zelanda