RESPONSABILITAT EMPRESARIAL

L'economia social va crear 10.000 nous llocs de treball a Espanya el 2017

El Ministeri de Treball es compromet a renovar el consell del sector, que no es reuneix des del 2010

undefined44492225 valdeolivas180730124201

undefined44492225 valdeolivas180730124201 / FERNANDO ALVARADO

1
Es llegeix en minuts
Alicia Gracia

L’economia social va generar 10.000 nous llocs de treball a Espanya l’últim any. En total, el sector representa el 12% de PIB del país i agrupa 43.500 empreses que generen 2,2 milions de llocs de treball directes i indirectes. D’aquests llocs, el 80% són estables i el 82% a jornada completa. Així ho ha assegurat aquest dilluns el president de la Confederació Espanyola de l’Economia Social (Cepes), Juan Antonio Pedreño, després de la reunió mantinguda amb la secretària d’Estat d’Ocupació, Yolanda Valdeolivas (una reunió prevista amb la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, que no hi ha pogut assistir).

El Ministeri de Treball s’ha compromès a impulsar l’economia social, a través del diàleg social, la revisió de l’Estratègia Espanyola d’Economia Social 2020 i la renovació del Consell de l’Economia Social, que no es reuneix des del 2010. Ja es va expressar en aquesta mateixa línia el mes passat la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, que va destacar el paper exercit per l’economia social i les cooperatives, així com la seva rellevància en el diàleg social, per assolir els objectius de l’Estratègia Europa 2030, l’objectiu de la qual és afavorir el desenvolupament sostenible.

Així mateix, Valdeolivas ha recordat aquest dilluns que Treball ha recuperat la sotsdirecció general específica de l’economia social i la responsabilitat social de les empreses i ha enaltit el “valor” del sector, que crea “ocupació de qualitat”, treballa per la “igualtat” i atén els “col·lectius més vulnerables”. 

Contra els falsos autònoms i les falses cooperatives

Notícies relacionades

En aquest sentit, Pedreño ha aprofitat per valorar el Pla Director pel Treball Digne que va aprovar el Consell de Ministres divendres passat. "Des de Cepes recolzem el pla i ens afegim a la lluita contra l’ús fraudulent de les empreses de les figures delsfalsos autònoms i les falses cooperatives”.

A més, el president de Cepes ha avançat que la confederació participarà en l’elaboració d’un pla d’acció amb el qual impulsar mesures a favor de l’economia social i donar “visibilitat al sector”, un projecte que es presentarà, de manera oficial, el pròxim mes d’octubre a Bilbao.