Transports

El personal de terra d'Iberia manté la vaga després de la segona mediació

El president del comitè d'empresa ha afirmat que el preacord ha estat a prop, però que han faltat garanties per part de la companyia per desconvocar les aturades

La Generalitat demana un esforç a Iberia i creu que es pot tancar un acord en les "pròximes hores"

first-a350-900-delivery-to-iberia-ferry-flight-003

first-a350-900-delivery-to-iberia-ferry-flight-003 / PIGEYRE Pascal - Masterfilms

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La segona reunió de mediació al Departament de Treball entre els representants sindicals del personal de terrad’Iberia  a l’aeroport del Prat i els de la companyia ha finalitzat sense acord. La vaga convocada per als dies 25 i 26 juliol, així com el 3 i 4 d’agost, continua dempeus, malgrat que els representants de la part social han transmès un acostament més gran entre les parts.

Si de la primera reunió de mediació les parts van transmetre que les actituds estaven "molt allunyades", aquesta vegada el president del comitè d’empresa Iberia i membre de la UGT, José Antonio Ramírez, ha afirmat que "el preacord ha estat molt a prop, però han faltat garanties per part de la companyia per desconvocar les aturades".

El representant de la UGT ha insistit en la necessitat d’una millor planificació de l’activitat i una contractació de personal més gran per part d’Iberia, per alleugerir la càrrega de treball actual de la plantilla del personal de terra del Prat. "No es pot créixer tan ràpid, estem desbordats", ha afirmat Ramírez en relació amb l’expansió de l’activitat de companyies dependents d’Iberia, com Vueling.

El principal punt de bloqueig, segons Ramírez, en les negociacions és que l’aerolínia es nega a negociar de manera particular amb els treballadors de Barcelona les seves reivindicacions en matèria de formació, ocupació i reducció de dies de treball, i supedita aquestes qüestions a la negociació del conveni col·lectiu en l’àmbit estatal.

Treball confia en un acord "en les pròximes hores"

Notícies relacionades

"Estem plenament convençuts de la possibilitat d’arribar a un acord. El que els separa és poc rellevant en costos per a l’empresa i no ha de ser una barrera perquè no hi hagi acord", ha afirmat el secretari de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta.

Per això, confia que en les "pròximes hores" hi pugui haver un acord entre la direcció i els treballadors, i si això no ocorre la conselleria preveu parlar amb les dues parts al llarg del cap de setmana i en funció de les converses tornar a convocar-los.