Conflicte laboral

Desconvocats els cinc dies d'aturades a Renfe

El sindicat UGT desconvoca les aturades per donar una oportunitat a la nova junta directiva de Renfe, tot i que adverteixen que el conflicte "no està tancat" i que la vaga es pot tornar a convocar

trenes-de-renfe

trenes-de-renfe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors de l’alta velocitat i llarga distància de Renfe han decidit desconvocar les cinc jornades de vaga previstes per als dies 26 i 31 de juliol il’1, 3 i 10 d’agost. Fonts del sindicat UGT han indicat que han decidit desconvocar les aturades per no causar "problemes" als viatgers i perquè "el nou personal" de la junta directiva de la companyia ferroviària "es pugui posar al dia". No obstant, adverteixen que el conflicte "no està tancat".

Els treballadors havien convocat la vaga a començaments de setmana per denunciar l’"endèmica falta de personal" a Catalunya que "afecta de manera greu i directa la seguretat dels viatgers". Segons ha apuntat el sindicat, en la segona quinzena de setembre mantindran una reunió amb la junta directiva i, en funció del resultat, decidiran si tornen a convocar mobilitzacions.

Notícies relacionades

El sindicat reclama un increment de la plantilla per poder "garantir la seguretat" tant dels treballadors com dels usuaris especialment en els trajectes a Catalunya, on recorda que hi ha túnels que superen els 4.000 metres i trens de fins a 400 metres de longitud.

Segons el sindicat, que té una representativitat d’entorn del 20% d’empleats de l’empresa, amb el nombre actual de treballadors a la plantilla no hi ha "prou personal per garantir l’auxili o l’evacuació dels viatgers", així com tampoc prou empleats per garantir serveis com ara l’acompanyament de menors i l’atenció a persones amb mobilitat reduïda.