Negoci immobiliari

Planeta ven la seva seu social a Blackstone per 210 milions

La venda forma part del refinançament del deute que el grup té amb el Banc Sabadell

Planeta ven la seva seu social a Blackstone per 210 milions

EDWIN WINKELS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Grup Planeta ha venut ha venut al fons immobiliari Blackstone l’edifici de la seu social, situat a l’avinguda Diagonal de Barcelona per 210 milions d’euros, segons han confirmat fonts coneixedores de l’operació. El complex té una superfície total de 27.000 metres quadrats, dels quals 25.000 metres corresponen a superfície d’oficines, llogats a Planeta i a altres llogaters, per la qual cosa Blackstone pagarà 8.000 euros per metre quadrat. 

Notícies relacionades

L’operació immobiliària forma part de la reestructuració del deute del grup Planeta amb el Banc Sabadell, a través de la societat patrimonial del grup, Inversiones Hemisferio, que té un deute amb el banc de 270 milions d’euros. La venda forma part d’aquesta renegociació. Planeta va cedir l’edifici al banc, però va assumir el compromís de vendre’l amb l’objectiu d’obtenir per l’immoble la quantitat més elevada possible. L’edifici està valorat en uns 175 milions d’euros, segons fonts del mercat.

Els ingressos procedents de la venda s’han d’aplicar a saldar el deute amb el banc. La resta, fins als 270 milions d’euros, s’hauran de pagar en accions del banc en poder d’Hemisferio, segons l’acord de refinançament pactat.