Aerolínies

Maurici Lucena, nou president d'Aena

El Ministeri de Foment ha proposat l'economista, actualment en el Banc de Sabadell i anteriorment portaveu del PSC en el Parlament, per al lloc i espera que sigui ratificat dilluns vinent

maurici-lucena

maurici-lucena

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Foment, que dirigeix José Luis Ábalos, ha proposat com a president d’Aena l’economista Maurici Lucena, actualment al Banc Sabadell i que substituirà en el càrrec Jaime García-Legaz, que va assumir la presidència l’octubre del 2017. Està previst que el nomenament de Lucena es porti dilluns vinent al consell d’administració que farà la societat, segons han assenyalat a EFE fonts del ministeri.

Lucena va fitxar el 2016 pelBanc Sabadell per exercir un càrrec de nova creació després d’haver deixat el seu lloc de portaveu del PSC en el Parlament i després de deixar la política activa. L’exdirigent socialista va passar a dependre en les seves noves responsabilitats a l’entitat del responsable financer del Banc Sabadell, Tomàs Varela, sota la presidència de Josep Oliu.

Lucena ha ocupat càrrecs de rellevància en el passat com el de director general del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), entre el 2004 i el 2010, o la presidència del consell del’Agència Espacial Europea (ESA) entre el 2008 i el 2010.

Notícies relacionades

Lucena va ser portaveu del grup parlamentari del PSC en el Parlament i, després de no repetir en els comicis catalans, es va presentar per la llista socialista a les eleccions generals ocupant la posició número sis, per la qual cosa va quedar fora del Congrés ja que no va resultar escollit. A finals del 2015, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va anunciar que incorporava Lucena al seu equip econòmic.

Una vegada que es faci efectiu el seu nomenament, Lucena substituirà Jaime García-Legaz, que va assumir la presidència d’Aena l’octubre del 2013 després de la sortida de José Manuel Vargas. El mateix dia del seu nomenament, l’entitat –que cotitza a la borsa i està participada en el 51% per l’Estat–, va anunciar també el nomenament de l’exministre popular i expresident de Vueling Josep Piqué, com a conseller independent.