TRANSPORTS

L'aeroport de Barcelona "es prepara" per a les vagues de pilots i controladors

La directora del Prat anuncia mesures per a les esperes i els retards que puguin patir els viatgers aquest estiu

Instal·lacions de l’aeroport barceloní d’El Prat.

Instal·lacions de l’aeroport barceloní d’El Prat. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La directora del’aeroport de Barcelona-el Prat, ha manifestat aquest matí que la infraestructura es "prepara" per a reaccionar davant de les conseqüències de les vagues de pilots i controladors que es poden produir aquest estiu i per pal·liar-ne els efectes per als usuaris. Corrochano ha insistit que treballen per atendre la "contingència", però ha afegit que, de moment, aquestes aturades encara no són una realitat. De fet, els controladors van anunciar la setmana passada que havien detectat una possibilitat de negociació amb el canvi de Govern espanyol. 

Notícies relacionades

Corrochano ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la rutad’Ethiopian Airlines  que connectarà Barcelona i la capital d’Etiòpia, Addis Abeba. També ha afirmat que s’ha notat favorablement la desconvocatòria de la vaga de controladors a Marsella, a la qual s’han atribuït des de les companyies les culpes de les nombroses cancel·lacions i retards de les últimes setmanes. Les mesures que prepara l’aeroport consistiran a fer més suportables les esperes als viatgers afectats i per atendre les famílies que viatgen amb nens o persones amb necessitats especials. 

La iniciativa de l’aeroport intenta evitar el tercer estiu consecutiu de dificultats. En aquesta ocasió, el problema pot estar en l’aire, per les vagues de pilots i controladors i, com a conseqüència, un altre cop a les terminals. En el que fa que vam començar l’any, i segons les últimes estadístiques disponibles, l’aeroport de Barcelona-el Prat es va situar al maig com el pitjor en puntualitat entre les grans instal·lacions europees, segons Flighstats (només el 56,1% dels vols van partir sense retard).