Un problema social

La Generalitat comprarà vivenda social amb recursos procedents de subhastes

El Govern vendrà pisos i immobles procedents d'herències intestades en un procés competitiu el 5 de juliol

lpedragosa32931373 barcelona 2016  02 25  economia   pere aragon s i 160226180746

lpedragosa32931373 barcelona 2016 02 25 economia pere aragon s i 160226180746

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat destinarà "immediatament" a la compra de vivenda social de lloguer els recursos que s’'obtinguin de la venda de 13 vivendes, un pàrquing, un local i un estudi, inclosos els 46 immobles procedents d’herències intestades que se subhastaran el proper 5 de juliol i que no s’han pogut destinar directament a vivenda social.  

D’acord amb la legislació vigent, això es pot fer exercint el dret de tempteig i retracte que té l’Administració per adquirir vivendes procedents d’execucions hipotecàries dels bancs. Segons ha assegurat Aragonès, la previsió és que, a través d’aquest mecanisme, es puguin rescatar entre 30 i 40 vivendes de la ciutat de Barcelona i de municipis de l’àrea metropolitana. "Creiem que el canvi és rellevant. I nosaltres, que estem compromesos que hi hagi més vivenda pública, preferim 30 pisos a disposició de la ciutadania que no 13 vivendes que fa molt de temps que estan tancades", ha afirmat en una entrevista a ‘Els matins’ de TV3.  

Immobles buits

En aquest sentit, el vicepresident ha recordat que els immobles que subhasta la Generalitat estan buits i no tenen llogaters, per tant, "la Generalitat no desnona ningú". "És necessari que el parc de vivenda pública s’ampliï, perquè necessitem més vivenda pública, però ha de ser vivenda en condicions", ha afegit.

Aragonès ha repassat el procediment que regula les herències intestades. D’acord amb el Decret 145/2017, del 26 de setembre, els 46 immobles inclosos en aquesta subhasta pública no s’han destinat directament a vivenda social perquè no són vivendes, o no estan en condicions, o no disposen de cèdula d’habitabilitat, o són vivendes que tenen deutes acumulats que s’han de cancel·lar amb l’import de la venda o bé les superfícies i despeses de comunitat o de rehabilitació superen les fixades en la legislació i plans de vivenda.

Parc públic

Notícies relacionades

Els diners que s’obtinguin de la subhasta es destinaran immediatament a finançar l’adquisició de vivendes procedents d’execucions hipotecàries quan acabi la gestió de les herències de les quals formen part. Paral·lelament, i d’acord amb el conveni firmat amb el Tercer Sector, la Generalitat ja està tramitant l’adscripció directa al’Agència de l’Habitatge de Catalunya com a vivenda social d’un total de 29 finques urbanes (11 de les quals estan situades a la ciutat de Barcelona). Aquests immobles, que també procedeixen d’herències intestades, a diferència dels que ara subhasten, compleixen les condicions per passar a formar part directament del parc públic de lloguer i del fons de vivenda de lloguer social, sense passar per un procés de subhasta pública.