A L'ESTIU

Els càmpings espanyols preveuen fer història amb 4,5 milions de viatgers aquest estiu

Les dades de la Federació Espanyola del Càmping apunten una suma de 22,5 milions de pernoctacions

El turisme de càmping és el que més ha crescut aquesta dècada i se situa com a segona opció d'allotjament després dels hotels

camping

camping

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les vacances en càmpings espanyols poden superar aquest període estival la xifra de 4,5 milions de viatgers i sumar més de 22,5 milions de pernoctacions, un registre històric que suposa gairebé 3,5 milions més que el 2013, segons les dades de la Federació Espanyola del Càmping (FEEC), que ha assenyalat en un comunicat aquest divendres que s’espera una ocupació mitjana del 90% als càmpings entre el juliol i l’agost.

Segons la patronal, el sector espera un estiu "extraordinari" i pensa a batre els seus rècords històrics d’ocupació mitjana, viatgers i pernoctacions. L’estada mitjana assolirà els sis dies i la despesa per família se situa en una mitjana de 90 euros diaris.

El nombre de viatgers, tant nacional com estranger, s’espera que superi els 4,5 milions, amb un increment de més de 840.000 persones.

El càmping és el que més creix

Serà el quart any consecutiu que els càmpings es col·loquin com a segona opció d’allotjament després dels hotels. Aquest estiu, més de 100.000 famílies s’afegiran per primera vegada a aquesta alternativa per a les vacances, segons les dades que manega la patronal del sector del càmping.

L’evolució del sector en l’última dècada confirma que els càmpings són els establiments turístics que més han crescut a Espanya: més d’un 25% en pernoctacions i i 137.000 viatgers anuals, dels quals100.000 són espanyols.

El Mediterrani, al capdavant

L’ocupació mitjana als càmpings ubicats a la costa mediterrània com ara AndalusiaMúrcia i Catalunya rondarà el 90% d’ocupació mitjana, i els del nord, ubicats a Cantàbria, Astúries i elPaís Basc, registraran un 80% de mitjana, depenent de les condicions meteorològiques.

Notícies relacionades

A l’interior, les previsions en establiments de Navarra, la Rioja, Aragó, la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura ronden també el 80%.

Per tipologia, un any més, els bungalous es confirmen com el producte més demandat dins dels càmpings amb un 90% de les reserves. Les parcel·les per a caravanes, tendes de campanya i autocaravanes presenten ja el 70% de reserves.

Temes:

Estiu Vacances