telecomunicacions

Cellnex demana a Criteria que augmenti la seva participació en la companyia

El president de la firma assegura que li agradaria tenir més accionistes espanyols

cellnex

cellnex / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar

El president de Cellnex, Tobías Martínez, ha assegurat aquest dijous que li agradaria que Criteria, el braç inversor de La Caixa, tingués un percentatge més gran en l’accionariat de la seva companyia. El hòlding de l’entitat financera té un 5% de la firma d’infraestructures de telecomunicacions i en els últims mesos s’ha especulat amb la possibilitat que incrementés aquesta participació.

"És cert que avui no som una companyia de dividend, sinó una companyia de creixement fort. Però continuo pensant que per a Criteria, encara en aquest cas, és una bona oportunitat", ha argumentat. En un curs de l’APIE a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), l’executiu ha anat més lluny i ha assegurat que li agradaria també comptar amb més accionistes de referència espanyols en general, no només Criteria. "Pot ser que parli una mica més amb el cor que amb el cap", ha admès després de destacar que la majoria dels seus inversors són nord-americans, britànics i europeus.

Martínez també ha augurat que la família Benetton executarà aquest estiu la compra el 29,9% de Cellnex en mans d’Abertis, com estava previst dins del procés de compra d’aquesta última per part d’ACS-Hochtief i la italiana Atlantia (controlada per l’esmentada família). "Hem trobat un soci molt adequat", s’ha felicitat abans de lloar que els transalpins invertiran 1.500 milions a Cellnex, podrien invertir uns altres 1.500 milions en ampliacions de capital i tenen més del 50% de les seves inversions destinades al sector de les infraestructures.

Notícies relacionades

L’executiu també ha afirmat que és "molt difícil" que tiri endavant una oferta pública d’adquisició (OPA) sobre Cellnex si no és a uns "preus d’escàndol". "Tenir una base d’accionistes sòlida i estable a llarg termini significa que els accionistes coneixen el projecte de la companyia, no és una aposta en un casino", ha argumentat. Així mateix, ha ressaltat que el seu grup compta amb 2.000 milions d’euros en caixa i que sempre està analitzant possibles compres.

  

Temes:

Cellnex