'RETAIL'

Acord entre els sindicats i Ikea per a la millora de les condicions laborals dels treballadors

Els treballadors a temps complet disposaran de 14 caps de setmana lliures i els de temps parcial, 10

ikea

ikea / JEFF PACHOUD (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ikea ha assolit un preacord amb els sindicats per a la millora dels horaris dels seus treballadors a Espanya, segons ha informat Fetico en un comunicat.

En concret, els treballadors de temps complet tindran 14 dissabtes a més dels diumenges lliures, mentre que els que estiguin a temps parcial disposaran de 10 caps de setmana.

A més, s’ha rebaixat el percentatge de diumenges i dies festius a treballar al 28%, fins a 19, mentre que els treballadors podran triar no treballar en tres dates significatives en la campanya de Nadal, com són la Nit de Nadal, el 30 de desembre i el 5 de gener.

A més, es garanteixen dos dies lliures totes les setmanes de l’any (eliminant les setmanes de sis dies feiners), els treballadors coneixeran el seu horari de feina cada 4 mesos i, en total, treballaran un màxim de 224 dies, per sota de la mitjana al sector 'retail'.

D’altra banda i per promoure de manera voluntària les vacances d’estiu fora del període estival, la multinacional sueca abonarà 180 euros setmanals als treballadors que les agafin entre els mesos de gener i maig.

Reaccions

"Ikea es converteix així en la primera i única empresa del sector a oferir una millora significativa pel que fa a la planificació del calendari laboral, dies de festa, torns i vacances, i en general, en una de les millors empreses “retail” on treballar quant a condicions laborals”, ha destacat l’empresa en un comunicat.   

El secretari general de Fetico, Antonio Pérez, s’ha congratulat dels avenços aconseguits els caps de setmana. “En un sector en què les puntes de producció es produeixen en cap de setmana. Aconseguir que els treballadors tinguin aquesta quantitat de dies lliures en dissabte (14) és una cosa única en el 'retail', així com tornar a rebaixar els diumenges i dies festius a treballar fins a un exigu 28% converteix aquest sector en molt atractiu per treballar”, ha indicat.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Pérez ha assenyalat que és "necessari" que empreses "emblemàtiques" com Ikea apostin pel descans dels treballadors. “En aquest sentit, hem aconseguit la implementació del primer protocol de desconnexió digital del 'retail'", ha subratllat.

Ikea manté el seu compromís amb Espanya després de crear per quart any consecutiu 518 nous llocs de treball, la qual cosa li permet comptar amb una plantilla de 8.676 treballadors en la qual han invertit 168,5 milions d’euros en salaris. 

Temes:

Ikea