LLEURE INTERACTIU

El Gamelab 2018 aposta per la presència femenina

La fira se celebrarà entre el 27 i el 29 de juny a l'Hospitalet de Llobregat

34506069 59

34506069 59 / MONICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El congrés internacional de videojocs Gamelab 2018, després de elcórrer perill de no repetir a Barcelona, celebrarà aquest any una edició marcada per la presència femenina i per la implantació del blockchain. La cita serà del 27 i el 29 de juny a l’Hotel NH Barcelona Tower del’Hospitalet de Llobregat.

El Gamelab és una cita internacional de reconegut prestigi en la indústria del lleure interactiu. Es tracta d’un congrés professional en què reconeguts líders de la indústria analitzen l’actualitat del sector, una indústria que ja factura més que el cinema o la música. A més, el propòsit de la fira és que els petits desenvolupadors, no només prenguin nota del que passa en la indústria, sinó també que puguin mantenir reunions i presentar els seus projectes.

Convidats

Aquest any la fira destacarà per la gran presència femenina. “Al sector, la presència femenina en l’elit és notable. No obstant, això no passa en la base, en el desenvolupament”, ha destacat Gonzo Suárez, cofundador del Gamelab. Al voltant del 40% dels ponents seran aquest any dones, entre les quals destaquen Amy Henning (escriptora i directora creativa de la saga Uncharted), Angie Smets (productora executiva de Guerrilla Games), Maja Moldenhauer (artista i productora de Cuphead), Kati Levoranta (consellera delegada de Rovio) i Alissia Laidacker (Magic Leap).

Altres convidats destacats seran Todd Howard (dissenyador, director i productor de Bethesda Game Studios), Shawn Layden (president de Worldwide Studios de Sony) i Daryl Holt (vicepresident i cap d’operacionsd’EA Sports), entre d’altres.

El blockchain també estarà present al congrés, amb ponents com Ariel Meilich i Esteban Ordano (Decentredland) i Alex Amsel (Fig.co).

En perill

Notícies relacionades

La celebració del Gamelab a Barcelona, no obstant, va estar en perill aquest any per la paralització de la concessió de subvencions derivada de la intervenció dels comptes de la Generalitat i el 155. Finalment, es va aconseguir desencallar la situaciói assolir un acord per garantir durant tres anys la celebració de la fira a Catalunya.

El sector del videojoc s’ha convertit en una important indústria a Catalunya en l’últim lustre. Si el 2012 hi havia 74 empreses que facturaven 70 milions d’euros amb 983 empleats, el 2016 es va tancar amb 130 empreses, 319 milions d’euros de faturació i 2.441 treballadors.

Temes:

Videojocs