Retallades en plantilla

Deutsche Bank es planteja 10.000 acomiadaments a tot el món

Les accions del banc alemany estan en mínims des del 2016

A statue is pictured next to the logo of Germany’s Deutsche Bank in Frankfurt, Germany, September 30, 2016. REUTERS/Kai Pfaffenbach

A statue is pictured next to the logo of Germany’s Deutsche Bank in Frankfurt, Germany, September 30, 2016. REUTERS/Kai Pfaffenbach / KAI PFAFFENBACH (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Executius del gegant alemany Deutsche Bank han plantejat en les últimes setmanes un pla per retallar uns 10.000 llocs de treball a tot el món, aproximadament un de cada deu treballadors de la companyia, segons ha informat aquest dimecres el ‘Wall Street Journal’.

Les retallades en el personal haurien d’afectar totes les regions del món i totes les activitats: banca minorista, inclosa la filial Postbank, banca d’inversió i gestió d’actius.

Els òrgans dirigents de Deutsche Bank es trobaran aquest dijous a Frankfurt amb la junta d’accionistes, reunida en assemblea general. Els directius hauran d’afrontar una allau de crítiques d’inversors institucionals i petits inversors descontents amb el deficient acompliment operatiu del banc i amb el seu desenvolupament a la borsa, en què les seves accions han caigut gairebé un terç aquest any i estan en mínims des del 2016.

El primer banc alemany va canviar a l’abril de conseller delegat, quan l’alemany Christian Sewing va succeir el britànic John Cryan, que encara tenia contracte en vigor, en un moviment que va sorprendre els empleats i alguns clients i inversors.

El Deutsche Bank va anunciar a finals d’abril ajustos en la seva estratègia, però només es referia a algunes activitats de risc en la banca corporativa i d’inversió, amb retallades esperades principalment als EUA i Àsia, per reorientar-se en la base de clients a Europa.

Notícies relacionades

Amb el lideratge de Cryan, que va arribar a Deutsche Bank el 2016, el banc ja havia decidit reduir les seves participacions en activitats arriscades, tancar gairebé 200 sucursals a Alemanya i retallar 9.000 llocs de treball a tot el món en comparació amb la plantilla del 2015.

A finals de març, Deutsche Bank comptava amb poc més de 97.000 treballadors a temps complet, inclosos més de 42.000 a Alemanya.