sector financer

El Parlament britànic cita a declarar directius del TSB i del Sabadell

Un comitè preguntarà sobre els problemes tècnics a la banca en línia de la filial britànica del banc d'origen català

zentauroepp40420192 picture shows  banc sabadell  catalan bank building in barce171005142722

zentauroepp40420192 picture shows banc sabadell catalan bank building in barce171005142722 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts

Un comitè del Parlament britànic ha cridat directius del banc TSB i de la seva matriu espanyola, el Banc Sabadell, per donar explicacions sobre els problemes tècnics que han patit els clients de l'entitat britànica els últims dies.

S'espera que el conseller delegat del TSB, Paul Pester, el president de l'entitat, Richard Meddings, i un representant del Banc Sabadell encara per confirmar compareguin dimecres davant del Comitè Selecte de Tresoreria de la Cambra dels Comuns.

El comitè "està extremadament preocupat pels problemes al TSB i l'aparent falta de comunicació cap als clients sobre l'abast i la naturalesa d'aquests problemes", afirma en un comunicat la presidenta del comitè, Nicky Morgan.

Serveis "caiguts"

La diputada conservadora va recalcar que, segons han informat els mitjans britànics, alguns dels clients del TSB han vist com els serveis bancaris en línia de l'entitat estaven "caiguts" durant més d'una setmana.

El banc britànic va advertir els seus clients que suspendria temporalment els serveis durant el cap de setmana del 21 i 22 d'abril per actualitzar els servidors.

L'entitat va actualitzar llavors els sistemes i va instal·lar una nova plataforma de programari per substituir la de l'anterior propietari, Lloyds Banking Group, que continuava utilitzant malgrat que el Sabadell va adquirir el TSB el 2015.

Des d'aleshores usuaris del banc s'han queixat que no han pogut accedir als seus comptes i alguns van assegurar als mitjans que van aparèixer saldos incorrectes en els seus balanços i van tenir accés a comptes d'altres persones.

Solucions

Notícies relacionades

El comitè parlamentari interrogarà responsables del TSB i del Sabadell a fi de "determinar com es van ficar en aquest embolic, qui n'és el responsable i com el solucionaran", segons la seva presidenta.

Pester va anunciar la setmana passada que havia contractat un equip d'experts de l'empresa IBM perquè resolgués aquests problemes tècnics, si bé el diariThe Guardianassegura avui que alguns clients continuen tenint l'accés restringit a la banca en línia del TSB.

Temes:

Banc Sabadell