resultats

Gas Natural va guanyar 320 milions fins al març

La facturació va augmentar un 5,2%, i els beneficis, un 7,4%, després de la venda del negoci a Itàlia per 168 milions

1
Es llegeix en minuts

Gas Natural Fenosa va assolir un benefici net de 320 milions al primer trimestre del 2018, un 7,4% més que al mateix període de l'any anterior. Segons informa la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el benefici brut d'explotació (ebitda) va ser de 1.053 milions d'euros, la qual cosa va suposar un increment d'un 2,7% respecte del primer trimestre del 2017.

Gas Natural explica que aquest increment respon principalment al bon comportament del negoci de comercialització de gas i majors eficiències, ja que la depreciació de les divises davant l'euro va tenir un impacte negatiu de 43 milions d'euros respecte al mateix període de l'any anterior. Sense aquest efecte, l'increment de l'ebitda hauria estat d'un 7%.  La companyia ha precisat que les plusvàlues generades per la venda del seu negoci a Itàlia, un total de 168 milions, s'han destinat íntegrament "a provisions pel potencial deteriorament d'actius".

La facturació va augmentar un 5,2%

Gas Natural, liderada per Francisco Reynés, va facturar 6.406 milions d'euros, un 5,2% més, i va invertir uns 300 milions, un 10% menys.

Notícies relacionades

Les plusvàlues generades al trimestre, com a conseqüència de la venda de negocis no estratègics (168 milions d'euros) s'han dotat íntegrament a provisions pel potencial deteriorament d'actius com a conseqüència de la possible discontinuació de diversos negocis en el marc de l'optimització de la cartera.

En aquest període, Gas Natural va tancar tant la venda de les societats de distribució i comercialització de gas a Itàlia amb una obtenció de fons de 736 milions d'euros, com també la venda del 20% de Nedgia, que va suposar uns fons de 1.500 milions d'euros.